Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DASCĂLU DE LA CNAIR ÎN PRELUNGIRE LA BECIUL DOMNESC, CONTRACTUL DRDP CRAIOVA PE MASA CURȚII DE APEL CRAIOVA!

16. noiembrie. 2022

Tribunalul Arad a prelungit pentru 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis la cererea procurorilor DNA pe numele ex-directorului din CNAIR, Florea Dascălu, după ce la finalul lunii octombrie l-au prins în flagrant delict primind mită de la un denunțător, om de afaceri cu contracte la CNAIR, de altfel un partener de vânătoare. În același timp, contractul cadru-Lucrari de intretinere periodica – Covoare asfaltice, Anul I-Anul IV- Lot 1-SDN Craiova, Lot 2-SDN Dr. Tr. Severin , Lot 3-SDN Tg. Jiu, Lot 4-SDN Rm. Valcea, Lot 5-SDN Slatina, Lot 6-SDN Orsova, scos la licitație de CNAIR – DRPD Craiova a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Drumurile duc și aici la un personaj despre care se spune pe de parte că la rându-i a fost nu doar o dată partener de vânătoare al lui Dascălu, iar pe de altă parte deloc străin de relațiile contractuale cu CNAIR-DRP Craiova(VEZI).

La prima strigare societatea controlată de omul de afaceri Cătălin Spătaru a fost declarată câștigătoarea celor patru loturi din acordul cadru pentru care a și ofertat. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au stabilit deja un prim termen pentru soluționarea litigiului, pentru săptămâna viitoare.

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din subordinea lui Dascălu, în număr de 8 subunități fără personalitate juridică ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), sunt în București, Timișoara, Cluj Napoca, ași, Constanța, Brașov,Buzău și Craiova. Potrivit procurorilor, Dascălu exercita traficul de influență în favoarea partenerilor care-i organizau drept răsplată partide de vânătoare ca la carte, direct la nivelul directorilor de regionale:

”În cursul urmăririi penale a fost audiat martorul director al DRDP Cluj, care a declarat că în data de 06.05.2022 a fost sunat de către inculpatul Florea Dascălu, care i-a solicitat să-i acorde societății … lucrări de estetică rutieră, el conformându-se și promițând că îi va da lucrări în plus respectivei societăți, ceea ce a și făcut”

Dascălu Florea: Da. Auzi, de ce ai scos…uite sunt la Ineu, la o vânătoare, că tu nu ești în stare să organizezi, organizează alții….

Dascălu Florea: Auzi, auzi la estetică să ai grijă ce program îi dai să facă.

Martor: Aa, îi dau. Îi dau încă 150.000 de metri pătrați. Luni

Dascălu Florea: Bine. Să nu-i dai cum ai promis, cum faci tu că promiți și…

Martor: Nu băă…păi eu oricum trebuie să-i dau că mai am reclamații cu estetica…”, se arată în dosarul de la Tribunalul Arad.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!