Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CIUGULEA ÎL CERE PE OPRESCU LA BARĂ SĂ-L SCAPE DE ACUZAȚIA DE LUARE DE MITĂ! NU ȘI DE ȘPAGĂ!

10. noiembrie. 2022

Noaptea minții în dosarul în care fostul vicepreședinte al CJ OLt a fost trimis în judecată de procurorii sub acuzația de luare de mită în legătură cu un contract de finanțare în valoare de 4,4 milioane de euro pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență. După ce s-a prevalat de dreptul la tăcere, prin avocatul său a depus la dosarul cauzei o cerere de încetare a procesului penal, solicitând să se constate că în cauză a intervenit prescripţia răspunderii penale. Procurorul de ședință a considerat că nu este oportună discutarea excepţiei prescripţiei răspunderii penale, întrucât trebuie finalizată cercetarea judecătorească, care a început odată cu exprimarea dreptului la tăcere al inculpatului, fapt care echivalează cu o declaraţie iar judecătorul a dispus prorogarea pronunţării pe oportunitatea momentului procesual al invocării excepţiei prescripţiei răspunderii penale invocată și administrarea probelor.

În apărarea sa Ciugulea a solicitate audierea mai multor martori, începând cu cel care a dat mita de 17 miliarde, doi funcționari ai Consiliului Județean Olt în dovedirea absenţei oricăror atribuţii de serviciu de fapt ale inculpatului în derularea contractului, și nu în ultimul rând aducerea la bară a președințelui CJ Olt, Marius Oprescu.

Nu-l cheamă pe acesta din urmă să-l scape de șpagă(n.n. banii s-au dat(zic procurorii), s-au primit, s-au dus din 2012) ci să-l scoată basma curată. Mai exact, avocatul a susținut solicitarea prin faptul că cel care a semnat ordinele de plată a fost Oprescu, iar inculpatul nu a avut cunoștință de acele plăți decât post factum.

Următorul termen în dosar a fost stabilit la începutul anului 2023.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!