Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACERIȘTII DIN DOSARUL FDI VITOMIREȘTI INSISTĂ SĂ IASĂ DIN ȚARĂ!

09. noiembrie. 2022

Mircea Ungureanu și Gheorghe Trăneci au contestat decizia Tribunalului Olt de a menține măsura controlului judiciar și în special interdicția de a nu părăsi țara. N-au reușit însă să îi convingă nici pe judecătorii de la Curtea de Apel Craiova să le revoce măsura, fiind menținute în continuare toate interdicțiile.

Solutia pe scurt: Respinge contestaţiile ca nefondate. Obligă fiecare dintre contestatorii inculpaţi să plătească câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 09.11.2022.

Ceilalți doi inculpați aflați sub control judiciar, respectiv fostul primar de la Vitomirești și viceprimarul aceleiași localități, nu au contestat decizia Tribunalului Olt în ceea ce privește prelungirea măsurii preventive.

Reamintim că dosarul în care aceștia sunt acuzați de comiterea mai multor fapte de corupție a fost trimis spre judecare la Tribunalul Olt cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, faptul că la data de 09 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert și SC Old & New Construct SRL, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect „Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt”. Pentru executarea lucrărilor s-a obținut finanțare guvernamentală prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Lucrările erau reprezentate de modernizarea a 83 de străzi, în lungime totală de aprox. 23 km .
A doua zi, SC OLD & New Construct SRL ar fi transferat execuția parțială a lucrărilor prin încheierea unui contract de prestări servicii cu un intermediar, contract ce nu a fost înregistrat în actele oficiale încheiate cu beneficiarul. În contextul menționat mai sus, în perioada 2019-2021, inculpații Rotea Ion Robert și Radu Ion Lucian, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare și beneficiind de ajutorul membrilor comisiei de recepție, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de societatea SC Old & New Construct SRL, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.  Fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpatul Rotea Ion Robert prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (puse le dispoziție de ceilalți inculpați, în calitățile menționate mai sus).

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!