Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ROTEA ȘI UNGUREANU RĂMÂN SUB CONTROL JUDICIAR! JUDECĂTORII NU LE PERMIT SĂ PĂRĂSEASCĂ ȚARA!

31. octombrie. 2022


Trimiși în judecată pentru mai multe fapte de corupție, fostul primar de la Vitomirești, Robert Rotea, viceprimarul Radu Ion Lucian, Mircea Ungureanu Gheorghe Trăneci nu scapă de măsurile preventiv luate împotriva lor de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Craiova. Decizia a fost luată vineri de judecătorii de la Tribunalul Olt, aceeași instanță pe rolul căreia a fost înregistrat și dosarul de fond.

Solutia pe scurt:

• Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune, dispusă in sarcina inculpatului ROTEA ION ROBERT, aflat în prezent sub control judiciar pe cauțiune, trimis în judecată prin Rechizitoriul PICCJ – DNA ST Craiova nr. 31/P/2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de: – abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, – fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,(14 acte materiale), – complicitate la obținerea ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (2 acte materiale), – complicitate la fals intelectual, – luare de mită,- instigare la spălare a banilor, În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune, luată faţă de inculpatul ROTEA ION ROBERT; – menţine toate obligațiile instituite in sarcina inculpatului, in cadrul măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune.

•. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune dispusă in sarcina inculpatului UNGUREANU MIRCEA, aflat în prezent sub control judiciar pe cauțiune, trimis în judecată prin Rechizitoriul PICCJ – DNA ST Craiova nr. 31/P/2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de: – complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, (3 acte materiale), – complicitate la obținerea ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (2 acte materiale), – complicitate la fals intelectual, – dare de mită. În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune luată faţă de inculpatul UNGUREANU MIRCEA.

•. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune, dispusă in sarcina inculpatului TRĂNECI GHEORGHE în prezent sub control judiciar pe cauțiune, trimis în judecată prin Rechizitoriul PICCJ – DNA ST Craiova nr. 31/P/2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de: – complicitate la dare de mită, – spălare a banilor. În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune luată faţă de inculpatul TRĂNECI GHEORGHE.

•. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă in sarcina inculpatului RADU ION LUCIAN, în prezent sub control judiciar, prin Ordonanţa nr. PICCJ – DNA ST Craiova, trimis în judecată prin Rechizitoriul PICCJ – DNA ST Craiova nr. 31/P/2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de: – abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, (3 acte materiale), – fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată(3 acte materiale), – obținerea ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (2 acte materiale), – două infracțiuni de fals intelectual. În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul RADU ION LUCIAN.

Totodată, judecătorii au respins cererea formulată de inculpatul Ungureanu Mircea privind interdicția de a părăsi ţara, de a desfăşura activitate în calitate de administrator de societate comercială. Pisicu n-a primit nici permisiunea de a se apropia de coincupaţii Antonescu Gigi Sandu, Dineţ Teodosie Liviu, Gorunescu Vali, şi de a comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Decizia nu este definitivă.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!