Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JOACA DE-A SPĂLĂTORIA LA SPITALUL SLATINA: DE LA VÂLCOV LA OPRESCU …

27. octombrie. 2022

Revine pe piață subiectul spălătoriei de la Spitalul Județean Slatina. Unul nu doar controversat ci și cu iz penal despre care au scris chiar și procurorii anticorupție în rechizitoriile din 2015.

Joaca a început în 2012 când fostul primar al Slatinei a văzut în spălătorie o altă afacere. Deși Primăria Slatina, după cum a certificat ulterior și Curtea de Conturi, nu avea nici un fel de autoritate legală asupra SJU Slatina, nici măcar la finanțare, de comun acord cu cei din conducerea Consiliului Județean Olt(n.n. la acel moment condus de Paul Stănescu secondat de Oprescu) au încropit un așa zis protocol de colaborare pe spital. Managerul de la acel moment, Nicu Vladu(n.n.membru PDL) a aplaudat inițiativa șefului de partid, astfel că spălătoria în care Ministerul Sănătății a investit în 2005 aproximativ 37 miliarde lei, a fost desființată, în locul ei fiind amenajată bucătărie. Totul doar pentru ca acest serviciu să poată fi externalizat, iar contractul să ajungă la societatea pe care, tot din șpaga percepută de la diverși constructori, a înființat-o Darius Vâlcov. Mai exact la Spotless Services SRL. Cum toți cei trei factori de decizie au bătut palma(n.n. e drept, al treilea- Vladu- fiind dar de decor!) afacerea a devenit operațională pe repede înainte, iar banii pentru acest serviciu au început să intre în conturile societății până în 2015 când procurorii l-au arestat pe Vâlcov. Toată lumea mulțumită, atât ”promotorul” cât și partenerii. Pe 1 miliard- drept de șmecher- cum să nu semnezi protocolul?!

Azi nu mai reprezintă o miză externalizarea și implicit contractulNu mai curge. Nici măcar nu mai pică, așadar… nu mai e rentabil(n.n. pentru binele spitalului și-al pacienților normal…). Se dorește și chiar urmează a fi demarate lucrările de amenajare spălătorie în cadrul Spitalului Județean Slatina, întocmai pe documentația tehnico – economică(faza D.A.L.I.) întocmită de deputatul Albotă.

Un singur actor a mai rămas azi în scenă, Marius Oprescu, de altfel chiar inițiatorul proiectului și finanțatorul(n.n.pe buget local CJ Olt, nu pe persoană fizică!!!). Valoarea totală a investiţiei CJ Olt se ridică la 1.962.040 lei.

Să urmeze acum oare o rocadă: revine spălătoria și dispare din nou, pe același model, bucătăria?!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!