Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DENUNȚĂTORUL ÎN CAZUL CNAIR NU E SPĂTARU. E DOAR UN ALT PARTENER DE VÂNĂTOARE AL LUI DASCĂLU! SĂ FIE BINE LA DRDP CRAIOVA…

24. octombrie. 2022

Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis luni arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a directorului Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, după ce duminică a fost prins în flagrant de procurori.

S-a întâmplat totul după o partidă de vânătoare la Chișineu-Criș, județul Arad, la care Dascălu a participat chiar cu denunțătorul. Și nu, nu este vorba despre cel supranumit regele asfaltului, ci despre un alt afacerist care i-ar fi dat lui Dascălu foloase materiale.

Așadar, fie că vorbim de Brașov, Cluj, Timiș, București sau Craiova, toate drumurile contractelor cu dedicație duc la Dascălu dar mai ales la partenerii de vânătare ai acestuia. Iar ”formula” care le asigura partenerilor succesul la licitații, era același spun procurorii: pentru sumele de bani percepute ca șpagă, suspectul punea la dispziția oamenilor de afaceri mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR și bineânțeles să-i descalifice pe ceilalți.

Să fie vorba de aceeași ”formulă magică” și în cazul acordului cadru-Lucrari de intretinere periodica – Covoare asfaltice, Anul I-Anul IV- Lot 1-SDN Craiova, Lot 2-SDN Dr. Tr. Severin , Lot 3-SDN Tg. Jiu, Lot 4-SDN Rm. Valcea, Lot 5-SDN Slatina, Lot 6-SDN Orsova, scos la licitație de CNAIR – DRPD Craiova, unde patru lotiuri din tot atâtea ofertate au fost atribuite societății General Trust?! ”Ingrediente” care ridică suspiciuni rezonabile există. Avem partener de vânătoare al lui Dascălu în persoana lui Cătălin Spătaru și contestații în analiză la CNSC ale celorlalți participanți cu privire la ”criteriile” pentru care ei au fost eliminați și care pot merge(n.n. în cazul în care spre exemplu procurorii ar decide să extindă aria partidelor de vânătoare) până la suspiciunea furnizării unor informații nedestinate publicității… Lipsește în acest caz doar flagrantul și denunțătorul. Pentru moment pentru că acțiunea procurorilor este abia la început…

CAZUL DRPDP CRAIOVA- 4 DIN 4 PENTRU SPĂTARU…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!