Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR CORUPȚIE MINEL PRINA: JUDECĂTORII DE LA MEHEDINȚI REFUZĂ CEREREA DE PRESCRIPȚIE PÂNĂ LA EPUIZAREA PROBATORULUI!

12. octombrie. 2022

Curg cererile de prescripie în deosebi în dosarele de corupție în baza articolului din Codul penal care permitea procurorilor să întrerupă cursul prescripţiei prin administrarea de noi probe, declarat neconstituțional de judecătorii CCR.

Cu două dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată, fostul primar al Slatinei, Minel Prina, își încearcă și el norocul. Dacă în dosarul în care este judecat alături de Vâlcov și alți trei inculpați a obținut suspendarea procesului până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  va soluționa sesizarea ce face obiectul dosarului nr. 1341/1/2022 aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitţie privind pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală(n.n. primul termen este 25 octombrie), în cel de-al dilea dosar cererea este încă în stand by. Asta după ce judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au decis să se pronunțe asupra cererilor de încetare a procesului penal formulate şi depuse la dosarul cauzei la ultimul termen, abia după epuizarea probatoriului. Instanța a motivat decizia ”pentru a asigura soluţionarea unitara a cauzei şi lămurirea acesteia sub toate aspectele”.

Este vorba depre dosarul în care, în octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților STANA ANDRONIA LUANA MIHAELA și PĂTRU MIRELA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, PRINA MINEL FLORIN, la data faptei administrator public al municipiului Slatina (județul Olt), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, BEZNEA GHEORGHE, la data faptei expert tehnic autorizat și MARINESCU IULIU SEVERUS, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. În acest dosar, printr-o decizie civilă definitivă din 25 mai 2016 Tribunalul Olt a dispus ca terenul în suprafață de 600 mp care a făcut biectul infracțiunilor să revină în proprietatea municipiului Slatina.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!