Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV INSISTĂ: VREA TONITZA PE… PERETE

06. octombrie. 2022

Fostul primar al Slatinei, judecat în prezent în două dosare penale pentru fapte de corupție și condamnat în primă instanță la opt ani, respectiv șase ani de închisoare, insită să-și recupereze bunurile despre care procurorii anticorupție au arătat că ar fi fost achiziționate din activități ilegale.

Desi judecătorii de la ICCJ au i-au respins solicitarea acesta a formulat, prin apărătorul său, contestație. De precizat că decizia menținerii  măsurilor asigurătorii dispuse asupra bunurilor aparţinând inculpatului au fost menţinute și prin sentinţa penală nr. 74 din data de 8 februarie 2018, pronunţată de completul de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre bunuri și banii în valoare de 7, 2 milioane de lei, între care și cele trei lingouri de aur dar și un număr de 172 de tablouri.

Cu privire la acestea din urmă, la momentul perchezitiilor domiciliare efectuate în șase locatii situate în București (o locatie), municipiul Slatina (4 locatii) și o localitate din judetul Olt, procurorii au identificat 101 tablouri pe care figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy WarholNicolae TonitzaStefan LuchianGheorghe PetrascuConstantin PiliutaCorneliu BabaHoria BerneaOctav Bancila, etc..”

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!