Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECĂTOAREA GIOROCEANU DE LA TRIBUNALUL OLT OBȚINE O PRIMĂ VICTORIE ÎN FAȚA INSPECȚIEI JUDICIARE!

29. septembrie. 2022

După ce mai bine de un an cinci judecători, între care și Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt, au fost cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară în baza unor discuții discuţiile libere ale acestora pe un forum intern(n.n. un grup de Facebook care adună aproximativ 2.000 de judecători și procurori din toată țara) făcute ulterior publice, miercuri a venit și primă decizie de la CSM.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins în unanimitate sesizarea Inspecției judiciare privind sancţionarea disciplinară a judecătorilor pentru delict de opinie, potrivit ordinii de zi soluționate.

Magistraţii au fost daţi pe mâna CSM pentru abaterile disciplinare de la articolul 99 din legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, alineatele a şi b:

a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu;

b) încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii”.

Inspectorii le-au reproșat magistraților că au făcut politică și că au avut aprecieri negative la adresa unor instituții precum CCR. În ceea ce o privește pe judecătoarea Alina Gioroceanu i-au fost imputate afirmațiile:

  • Chestia aia roșie este brâu sau ștreang? Că nu realizez” și „Covidu naște victime și eroi. Ambele atrag o reacție afectivă, mișcă ceva în noi, prin compătimire ori admirație. Unii intră în rolul acesta fără să vrea, alții, cu bună știință, urmărind să inducă aceleași reacții. Așa că, de eroi și de victimele de carton trebuie să ne ferim, de victimizare și de actele de eroism ale oportuniștilor lipsiți de autenticitate”.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completulde 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!