Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ROTEA A INTRAT PE… DIVERSIFICARE: VIZIUNE NOUĂ LA PROIECTARE!

28. septembrie. 2022

  Instituții publice au sau nu activitate vizibilă însă se calcă pe picioare când vine vorba de cumpărături. Multe și dese. Valorile sunt mici, nu totul de-o dată pentru că se impune licitație, sau măcar cerere de oferă. Și, ce-i mai bună și mai la îndemână dacă nu achiziția directă, mama profitului garantat!

Shopping pe bani publici…

Nu e parte din bilanț dar implicit toate drumurile duc tot acolo. Pentru că n-ar fi(n.n. bilanț) dacă nu s-ar licita. Bineînțeles la vedere, adică transparent, fără vreo suspiciune de parti-pris. Câștigă cel mai bun, normal că pe raport calitate preț din grijă pentru bugetul local, fie că vorbim pe directă sau pe procedură simplificată. De aici vine cu siguranță și ”diversificarea” în proiectare. Una e viziunea primarului dar a proiectantului parcă face toți banii. De doi ani a încercat primarul Balșului și cu Emil deputatul, și cu Răzvan proiectantul dar pare că vrea și o altă… influență decât cea locală. Încearcă altceva pentru sistematizarea Grădiniței cu Program Normal NR.2 Balș și pentru Școala ”Mihail Drumeș”.

Merge pentru cele duă proiecte pe mâna unei societăți din Craiova. N-a ieșit din prima atribuirea, pe mici neconcrdanțe, oferta a fost în primă fază refuzată, prețul inițial al fiecăreia dintre lucrări fiind de 20 mii. La a doua strigare, la juma’ de oră distanță s-a rezolvat. S-a diminiuat prețul la 16.800 și toată lumea mulțumită. Se lucrează deja a studiu de fezabilitate, urmează și lucrarea propriu zisă conform bilanțului afișat la panou.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!