Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECAT PENTRU LUARE DE MITĂ, FOSTUL VICEPREȘEDINTE AL CJ OLT REFUZĂ SĂ DEA DECLARAȚII ÎN INSTANȚĂ: ”S-A PREVALAT DE DREPTUL LA TĂCERE”!

20. septembrie. 2022

Acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt (n.n.în primăvara anului 2012) și trimis în judecată la începutul anului trecut, Ciugulea a refuzat să dea vreo declarație în fața instanței până la acest moment.

S-a prevalat de dreptul la tăcere și s-a declarat nevinovat. Acesta aspect, ca în cazul oricărui inculpat care adoptă o astfel de poziție, nu are o consecinţă defavorabilă. Dar, în cazul în care pe parcursul cercetării judecătorești, neîncepută încă până la acest moment, Ciugulea se va răzgândi atunci declaraţiile sale vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa.

Avocatul acestuia depus la dosarul cauzei o cerere de încetare a procesului penal, solicitând să se constate că în cauză a intervenit prescripţia răspunderii penale. În vreme ce avocatul se raportează în cererea sa la perioada martie – aprilie 2012 ca moment al săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în rechizitoriul procurorilor aceștia au reținut faptul că fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt ar fi primit efectiv suma de bani, în perioada septembrie 2012-martie 2013, actele de luare de mită fiind ulterioare pretinderii.

Ciugulea urmează să ajungă miercuri din nu în sala de judecată, după ce instanța a solicitat un punct de vedere, scris, din partea Reprezentantului Ministerului Public, cu privire la excepţia invocată de inculpat.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!