Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ROTEA L-A INVOCAT PE UNGUREANU(PISICU) SĂ OBȚINĂ PERMISIUNEA DE A PĂRĂSI JUDEȚUL!

19. septembrie. 2022

 După ce la prelungirea măsurii controlului judiciar sub cauțiune, procurorul DNA Craiova a refuzat să-i ridice interdicția de a părăsi județul Olt, fostul primar al Comunei Vitomirești s-a adresat Tribunalului Olt. Ca și Mircea Ungureanu care a arătat în fața judecătorului că solicită ridicare interdicției pentru a putea ajunge la avocați având în vedere faptul că urmează trimiterea în judecată, Rotea a obținut câștig de cauză în instanță. A invocat în susținerea cererii necesitatea de a-și însoți fiul la diverse competiții la care participă dar și pentru a putea pleca în vacanță pe litoralul românesc. Totodată acesta a uzat de ”precedentul” creat în cazul lui Ungureanu când nici procurorul de ședință nu s-a opus ci a lăsat decizia la aprecierea instanţei iar judecătorul i-a ridicat interdicția.

Solutia pe scurt: În baza art. 216 alin.3 C.p.p. rap. la art. 213 alin.6 indice 2 C.p.p.; Admite plângerea formulată de petentul inculpat ROTEA ION ROBERT împotriva ordonanţei din data de 11.08.2022, dispusă în dosarul nr.31/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, desfiinţează ordonanţa atacată şi rejudecând dispune modificarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, în sensul că modifică „obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Olt” cu „obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza” Menţine celelalte dispoziţii şi obligaţii impuse faţă de petentul inculpat Rotea Ion Robert, prin încheierea nr.127/06.06.2022 pronunţată in dosarul nr.6913/63/2021/a1.1 de către completul de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova. În baza art. 275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân sarcina acestuia.Definitivă.

Toate celelalte interdicții impuse prin măsura controlului judiciar au rămas valabile. Robert Rotea este cercetat penal de procurorii anticorupție pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine oripentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, – complicitate la obținerea ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit degrave, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, luare de mită și instigare la spălare a banilor. În același dosar sunt urmăriți penal și doi oameni de afaceri, Mircea Ungureanu și Gheorghe Trăneci.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!