Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR ”FINANȚE OLT”- BODESCU CERE ÎNCETAREA PROCESULUI PENAL!

13. iulie. 2022

Încă un dosar de corupție în care decizia CCR prin care art.155 alin.(1) din Codul penal, ce prevedea posibilitatea întreruperii cursului prescripției răspunderii penale, a fost declarat neconstituțional întervine în cursul cercetării judecătorești. Este vorba despre dosarul de evaziune fiscală intrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în care, pentru un cu prejudiciu de aproape 9 milioane de lei, a fost deferit justiției fostul șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, Florin Diaconescu, alături de alți opt inculpați. Între aceștia se numără și Adrian Claudiu Bodescu, la acel moment șef Serviciu Inspecție Fiscală Contribuabili Mijlocii în cadrul aceleiaşi instituţii, care la ultimul termen a solicitat instanței să dispună încetarea procesului penal împotriva sa și implicit a celorlați inculpați. Tribunalul Olt, instanța pe rolul căreia a fost trimis spre judecare dosarul nu a pronunțat încă o decizie cu privire la cererea lui Bodescu, prorogând discutarea ei la îneputul lunii septembrie.

 Solutia pe scurt: ”Prorogă discutarea cererii privind încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, depusă la dosar de către inculpatul Bodescu Adrian, prin apărător ales, la data de 07.09.2022”

Bodescu este acuzat de favorizarea făptuitorului, procurorii reținând în sarcina sa faptul că, alături de alți colegi, ”a depus toate demersurile pentru ca inculpatul Pop Constantin să nu fie tras la răspundere penală, ca urmare a unor inspecții fiscale efectuate la S.C. Gardienii S.R.L- prin luarea în considerare a unor regularizări nelegale de TVA, emiterea de decizii de impunere doar pentru obligații fiscale accesorii și prin nesesizarea organelor de urmărire penală cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală”.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!