Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

IEȘIT PE LOCUL AL DOILEA, PRIM PROCURORUL LIA DE LA CORABIA CONTESTĂ ALEGERILE DE LA CSM!

12. iulie. 2022

Alegerile pentru noii membri ai CSM – for care ar trebui să fie garantul independenţei justiţiei – s-au terminat dar nu și zbaterea pentru controlul său.Cinci contestații au fost formulate împotriva alegerii unor noi membri, una dintre acestea avându-l ca autor pe prim procurorulParchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. La alegerile din 22 iunie Lia a candidat pe postul de reprezentant al procurorilor de pe lângă parchetele judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii, situându-se pe poziția a doua cu 357 de voturi, după Cătălina Sântion- 392 de voturi-procuror șef la Parchetului Sectorului 3 București.

Pentru că niciunul din cei trei candidaţi intraţi iniţial în cursă nu a obţinut majoritate de voturi, prim procurorul de la Corabia solicită organizarea turului doi al alegerilor: ”Membri Consiliului Superior al Magistraturiisunt aleşi în adunarea generală prin vot direct, secret şi personal dintre magistraţii care şi-au depus candidatura. Potrivit dispoziţiilor art.8 alin.4 din lege (n. red. – legea 317/2004), în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu obţine majoritatea de voturi, se organizează turul doi al alegerilor la care participă judecătorii şi procurorii clasaţi pe primele două locuri. Este ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în turul doi al alegerilor

Celelalte contestații depuse vizează alegerea celui de-al treilea membru judecător din partea curţilor de apel, al doilea membru judecător din partea tribunalelor, al doilea reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale și chiar reprezentantul Parchetului Înaltei Curţi.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!