Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PE EXCEPȚIE DE NECONSTITUȚIONALITATE, CIUGULEA AMÂNĂ PÂNĂ LA TOAMNĂ ÎNCEPEREA JUDECĂȚII ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE!

05. iulie. 2022

Trimis în judecată la începutul anului trecut de către procurorii anticorupție pentru luare de mită, fostul președinte al Consiliului Județean Olt, Ioan Ciugulea, reușește să amâne începerea judecății fondului până la toamnă, după ce Curtea de Apel Craiova a constatat legalitatea rechizitoriului încă din luna martie.

Solutia pe scurt: Acordă termen de judecată la data de 21.09.2022, ora 09:30, pentru a se depune punct de vedere scris de către Reprezentantul Ministerului Public, cu privire la excepţia de neconstituţionaltiate invocată de către inculpat.

Ciugulea este acuzat de faptul că în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt- în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme. Pentru plata mitei procurorii arată că reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Este vorba despre despre softul achiziționat în anul 2011 de Consiliul Județean Olt, condus de Paul Stănescu la acea vreme. Un contract de finanțare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene, bani ce au fost folosiți pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență, iar cea mai mare felie din această sumă a intrat în conturile firmei Asesoft International, controlată de Sebastian Ghiță, pentru achiziţionarea unui SISTEM DE MONITORIZARE ŞI AVERTIZARE PENTRU MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ ÎN CAZ DE DEZASTRE PROVOCATE DE FENOMENE HIDROLOGICE, METEOROLOGICE ŞI DE POLUARE A MEDIULUI.

Print

One thought on “PE EXCEPȚIE DE NECONSTITUȚIONALITATE, CIUGULEA AMÂNĂ PÂNĂ LA TOAMNĂ ÎNCEPEREA JUDECĂȚII ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE!

 1. Cine era președintele CJ Olt la data faptelor?
  A achiziționat CJ Olt softul de la Asesoft?
  Dacă da și în condiții de legalitate, nu vor fi probleme în nevinovăția lui nea Nelu!
  Dacă da și în condiții de ne(i)legalitate, TOȚI cei care au semnat documentele INCLUSIV DE APROBARE A PLĂȚILOR trebuie deferiti justiției!!! Nu numai Ciugulea Ion!!!
  O doamnă blondă este deja pentru șase ani de zile,, la brutărie,, ptr fapte similare!
  ,, Nimeni nu este mai presus de lege,,!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!