Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CU BILELE LA VEDERE: CHESNOIU- FĂRĂ IMUNITATE, LIBER LA DNA!

28. iunie. 2022

Camera Deputaţilor a votat marţi cu 251 voturi ”pentru” și 25 ”împotrivă” cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, după ce luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”. În perioada următoare Chesnoiu urmează să ajungă la DNA unde procurorii îi vor aduce la cunoștință acuzațiile.

Chesnoiu este primul ministru din actualul guvern pentru care Direcția Națională Anticorupție cere ridicarea imunității ca să-l poată ancheta pentru comiterea unor presupuse fapte de corupție. Procurorii susțin că , după ce a fost numit ministru al Agriculturii, acesta s-a implicat activ în aranjarea unor concursuri pe funcții publice din subordinea sa. În perioada și pe posturile indicate de DNA, în minister au fost angajați membri PSD din teritoriu, două posturi în cadrul Serviciul Patrimoniu din cadrul ministerului, celelalte două posturi aranjate de Chesnoiu fiind la direcțiile de agricultură din Dâmbovița și Arad. 

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”

Adrian Chesnoiu, a anunţat că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!