Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LOVITURĂ PENTRU VÂLCOV: ICCJ REPUNE APELUL PE ROL!

27. iunie. 2022

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, după patru amânări, ca procesul în care Vâlcov a fost condamnat pe fond la 8 ani de închisoare, să meargă mai departe pe apel.

Soluție: ”Repune pe rol cauza ce formează obiectul dosarului nr.790/1/2019 având ca obiect apelurile declarate de Ministerul Public, parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Natională Anticoruptie si de inculpatii Tomescu Constantin Cristian, Vâlcov Darius Bogdan, Prina Minel Florin si Timofte Petre Bogdan împotriva sentintei penale nr.74 din data de 8 februarie 2018, pronuntate de Sectia penală a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în dosarul nr.2018/1/2018, privind si pe intimatul inculpat Susală Lucian Petrut.
Instanța a stabilit chiar și următorul termen pentru data de 26 septembrie, rămânând în continuare în dezbatere decizia CCR privind prescripția, invocată deja de apărătorii inculpaților.

Reamintim că fostul primar al Slatinei a cerut reluarea procesului de la zero invocând decizia CCR privind completurile de trei judecători,nespecializate în judecarea cauzelor de corupție. Procurorul de şedinţă s-a opus acestei solicitări şi a invocat hotărârea Curţii de Justiție a Uniunii Europene, în care precizează că Uniunea se opune anulării unor hotărâri pronunțate chiar de un complet de judecată compus nelegal „în măsura în care aceasta, coroborată cu dispozițiile naționale în materie de prescripție, creează un risc sistemic de impunitate a faptelor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!