Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

REEVALUARE PE VIZIUNE: VÂLCOV I-A COOPTAT SĂ-I CARE ȘPAGA, MOȚ ÎI PLĂTEȘTE CA EXPERȚI…

16. iunie. 2022

  Instituții publice au sau nu activitate vizibilă însă se calcă pe picioare când vine vorba de cumpărături. Multe și dese. Valorile sunt mici, nu totul de-o dată pentru că se impune licitație, sau măcar cerere de oferă. Și, ce-i mai bună și mai la îndemână dacă nu achiziția directă, mama profitului garantat!

Shopping pe bani publici…

Fiecare primar cu viziunea lui. Despre oraș, în speță municipiul Slatina, dar mai ales despre constructori, pulifrici și alte astfel de personaje cu atracție spre banul public. Spre exemplu, cazul lui Melinte Alexandru. Pulifrici veritabil în madatul de primar al lui, introdus în circuit(n.n. financiar!) pentru prima dată în 2011, ca acținar în Rupiah. Ulterior s-a putea spune că a devenit as ociat de profesie în mai multe firme, iar astfel a rămas conectat la bugetul Slatinei în special cu SC VH Electronic. În 2012 în asociere la Centru Istoric, contractul deja celebru cu șpaga de 10% care i-a adus lui Vâlcov condamnarea de 3 ani și șase luni, procurorii anticorupție identificându-l pe Melinte ca fiind unul din cărăușii acelei șpăgi.

« Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b şi g ( dreptul de a fi primar)  C.pen ca pedeapsă complementară ( faptă în legătură cu contractul nr 16248/20.06.2012 încheiat între Primăria Slatina şi asocierea formată din S.C Condor Păduraru S.R.L, S.C Bebe Trans S.R.L, S.C VH Electronic S.R.L şi S.C Oltenia Garden S.R.L »

După preluarea mandatului de primar al Slatinei de către Emil Moț, cărăușul a rămas în continuare în… cărți. În dosar ca martor denunțător, pe contract- unicul și preferatul responsabil cu sistemul de supraveghere video din Slatina. Dar asta nu e tot pentru că Melinte poate mai mult și mai ales pentru că Primăria Slatina are de unde. Așa se face că, pe directă, societatea cărăușului a fost solicitată, contra sumei de 15 mii lei, să-și ofere serviciile de expert tehnic cooptat pe lângă comisia de evaluare a ofertelor ce vor fi depuse la procedura de atribuire prin licitație deschisă a contractului Echipamente IT mobile de tip tabletă și alte echipamente/dispozitive electronice pentru proiectul „E-EDUCAȚIE în unitățile din învățământul preuniversitar din municipiul Slatina. Prin acest contract, societatea administrată de Melinte este cea care răspunde de evaluarea propunerilor tehnice și financiare

”Punerea la dispoziția autorității contractante a unor experți externi care vor fi cooptați pe lângă comisia de evaluare a ofertelor, prin intermediul cărora se va asigura asistența acestora în vederea verificării și evaluării propunerilor tehnice și financiare și asigurării respectări prevederilor legale în vigoare în procesul de atribuire a contractelor de achiziție publică, societatea fiind răspunzătoare de evaluarea propunerilor tehnice și financiare; -elaborarea rapoartelor de specialitate, raport care este destinat să faciliteze comisiei de evaluare adoptarea deciziilor în cadrul procesului de analiză a solicitărilor de participare/ofertelor și de stabilire a ofertelor câștigătoare; -asistență metodologică pe perioada de evaluare a ofertelor, inclusiv pentru realizarea solicitărilor de clarificări privind evaluarea ofertelor; -elab.punctelor de vedere la contestațiile formulate de operatorii economici către CNSC/Instanță, dacă este cazul, inclusiv în eventualitatea depunerii de plângeri împotriva deciziilor emise de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor”

Asta înseamnă viziune: să mergi pe… expertiza predecesorului(n.n. deși e cu exe în coadă…).

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!