Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#INVESTIM ÎN SĂNĂTATE, SCOATEM APA CU GĂLEATA DIN UPU SJU SLATINA!

31. mai. 2022

Meteorologii au emis cod de ploaie week-end-ul trecut. A plouat semnificativ și în Slatina. Că în municipiu canalizarea a fost luată din nou prin… surprindere, nu mai e surpriză. S-au înfruptat și Berna, Vâlcov și Prina, a continuat și Moț cu ai lui (n.n. constructori) iar canalizarea e la fel: nu face față, c-a făcut doar bani! Dar că aproape a fost luată de apă aparatura de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, asta într-adevăr, mai mult decât o surpriză. Deloc plăcută mai ales pentru angajații care au fost nevoiți să protejeze aparatura, pacienții dar și să încerce să scoată apa până la sosirea pompierilor și a celor de la CAO. Gălețile, folosite nu pentru prima dată la SJU Slatina (!!!) n-au mai făcut față astfel că s-a făcut apel prin dispecerat, s-a intervenit în timp util.

De data aceasta însă nu au fost înregistrate pagube materiale dar oare în 2015 când această secție a înghițit peste 2,8 milioane lei doar pentru lucrări de renovare și extindere (n.n. inclus și lucrările de canalizare, astăzi invocată ca ”vinovată”- a refulat!) au fost sau nu?! Cele de mai sunt sunt oare dovada lucrului făcut la începutul anului 2015, când, mână de la mână, din banii CJ Olt și ai Primăriei Slatina s-au plătit lucrările, dotarea intrând în sarcina Ministerului Sănătății condus la acea vreme de Bănicioiu.

Inaugurarea s-a făcut cu mare fast, cu toate oficialitățile locului. La acel moment s-au călcat ”garanții ” pe picioare – Paul Stănescu în calitate de președinte al Consiliului Judetean Olt- de altfel forul care a aprobat indicatorii tehnico- economici, Marius Oprescu ca secund, vicepreședinte, de la Primăria Slatina- primar pe atunci Minel Prina, urmați îndeaproape de Darius Vâlcov și Emil Moț – parlamentari la acel moment. Executantul, SC Roxana Miranliv SRL, administrată de nimeni altul decât Mircea Ungureanu n-a avut nici o emoție la recepție după cum el însuși declara la acel moment: ”Aceasta nu este prima lucrare de genul ăsta, nu a avut un grad înalt de dificultate în execuţie. Am semnat fără probleme procesul verbal cu membrii comisiei de recepţie a lucrărilor, nefiind obiecţii. Și așa a fost.

N-au existat obiecții nici atunci și nici vreme bună după 2015, de altfel aceea fiind și perioada în care Ungureanu a intrat puternic pe piața contractelor publice, de la Roxana Miranliv SRL la OLD&NEW SRL, cu girul exclusiv al grupului(n.n. cine l-a făcut om mare…) de mai sus. Uneori organizat, ulterior fisurat și spart în cel puțin două bucăți. Garanții, unii s-au succedat la funcții, alții au dispărut din peisaj iar constructorul e cazat momentan în arest.

Cât despre SJU Slatina, când plouă… scoatem cu găleata (n.n dacă nu e canalizarea, e natura bat-o vina) ori apelam la CAO și Pompieri, iar când nu e cod… #investim în sănătate!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!