Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TUNUL IMOBILIAR DE LA STREHAREȚ: UNGUREANU(PISICU),11 MII EURO PENTRU UN APARTAMENT ÎN BLOCURILE LUI VÂLCOV!

30. mai. 2022

În ordanța de reținere a fostului primar de la Vitomirești și a celor doi oameni de afaceri, Ungureanu și Trăneci, procurorii anticorupție arată că pentru ”serviciile prestate” de Rotea în sensul de a obține fondurile publice prin depunerea mai multor documente false, parte din ele, emise chiar de Pisicu, Rotea a primit suma de 1.123.332 lei, sub forma contravalorii unei locuințe. Cei doi sunt în prezent arestați pentru 30 de zile.

Nu este însă singura tranzacție ”imobiliară” a lui Ungureanu cu suspiciuni rezonabile. Un adevărat tun se învârte tot în jurul a un milion, dar de data aceasta de euro, și tot în jurul fondurilor publice încasate prin FDI. Este vorba despre achiziția celor două blocuri de locuințe de la Strehareți despre care tot procurorii anticorupție au arătat că îi aparțineau lui Darius Vâlcov(prin ACETI) și, mai mult, că ar fi fost ridicate cu o parte din șpaga pretinsă de la diverși oameni de afaceri din Slatina, pentru care a fost condamnat pe fond la 8 ani de închisoare.

” De la ala am luat de 10 miliarde in acte, care i-am achitat. Mi-a facturat si i-am platit. De trei ani de zile. 10 miliarde. Am luat betoane si armatura pentru blocuri. A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI… ACETI?! Si are si colo, si colo. Aa, O.K.! Haideti ca o sa-l luam si pe ACETI. Asa! Si unde ati luat betoanele? Ce puteam sa zic: Doamna, sunt puse in opera. Sunt in lucrare, asa. Si ati facturat catre ACETI?”(stenograme DNA)

Vânzarea- cumpărarea acestor blocuri de locuințe s-a perfectat la scurt timp după ce Ministerul Dezvoltării a virat în conturile SC Old&New banii pe proiectele finanțate prin FDI. Concret, pe 29.10.2021, între SC Aceti, societatea controlată de Vâlcov, și SC Diamond Quartier SRL, prin administrator Mircea Ungureanu, s-a încheiat contractul de vânzare.

96 de apartamente în cele doua blocuri, la prețul de puțin peste 1 milion de euro(n.n.1.108.000 euro), așadar adevărat tun imbiliar marcat în dreptul lui Ungureanu. 11.500 Euro/ locuință!!! CHILIPIR! De reținut, prețul pentru care SC Aceti a vândut blocurile este la nivelul octombrie 2021 când piața imobiliară din Slatina înregistra un trend crescut, prețul minim al unei garsnoniere plecând de la 30.000 euro.

La data încheierii contractului, SC Aceti a primit de la Ungureanu 500.000 Euro, diferența de preț urmând a-i fi achitată în trei tranșe egale până în luna august a acestui an.

Pornind de la rechizitoriul procurorilor, tranzacția de mai sus este de fapt una între Pisicu și Vâlcov, de altfel acesta din urmă nefiind deloc străin de tot ceea ce a însemnat FDI, cu precădere la stabilirea listelor cu fericiții beneficiari de astfel de fonduri prin semnătura fostului preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ghizdeanu, judecat în prezent pentru fals intelectual. Mai mult, la momentul întocmirii listei cu proiectele aprobate, chiar președintele PSD Olt, Marius Oprescu, cerea public demisia lui Ghizdeanu și-l invita pe Pisicu în Olt, în campanie, să le explice primarilor pe ce criterii le-au fost respinse proiecte vitale pentru comunitățile lor: ”Aș vrea să iasă public să anunțe criteriile după care au fost selectate obiectivele de investiții depuse de către reprezentanții primăriilor județului Olt și să explice concret cum poți respinge proiecte vitale pentru olteni(…)Îl invit pe «Pisicu′» să conducă această campanie electorală cum știe el mai bine, după metodele parafate.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!