Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV NU-L IARTĂ PE GHENCIU: ÎL ADUCE DIN NOU ÎN SALA DE JUDECATĂ!

19. mai. 2022

In construirea unei apărări prin care speră să demonstreze că denunțătorii nu au fost de bună credință ci dimptrivă au complotat de comun acord să-l înfunde, și astfel să obțină chiar o retrimite la fosnd a dosarului aflat în prezent în faza de apel pe rolul Curții de Apel Craiova, Vâlcov l-a inclus în cererea de probatori și pe Cristian Ghenciu. Denunțător și el în cauză, cunoscut în gașca ca ”pulifriciul cu lichiditățile” Ghenciu și cel cel care aducea ”conserve de cucan”(n.n. codificare pentru ȘPAGĂ- zice în propriul denunț!) pentru Vâlcov înainte de a pune mâna pe contractul de administrare a piețelor și târgurilor din Slatina.

”Ulterior semnării contractului de concesiune, Ghenciu Cristian Marian relatează faptul că Vâlcov Darius Bogdan l-a chemat în biroul său din cadrul Primăriei Slatina și i-a comunicat faptul că întrucât a câștigat licitația va trebui să plătească pentru PDL suma de 200.000 euro Ghenciu i-a explicat că întrucât în primii doi ani de la încheierea contractului este obligat să facă investiții în piețele din Slatina nu poate să-i dea cei 200.000 euro în acel an, motiv pentru care , de comun acord, au hotărât ca plata să se facă în anul 2012, an în care urma a se organiza alegerile parlamentare și locale. Astfel, denunțătorul susține că, în vara anului 2012 s-a întâlnit de douîă sau de trei ori cu Șușală în zona Zahana din Slatina și i-a dat acestuia, în pungi de plastic, suma de aproximativ 440.000-450.000 lei iar în toamna anului 2012, în timpul campaniei parlamentare, s-a întâlnit cu Daniel Bărbulescu în fața sediului Contis, căruia i-a înmânat suma de 450.000 lei într-o geantă de culoare maro, marca Kappa. (…)Martorul Șușală a precizat că are cunoștință despre faptul că periodic Ghenciu Cristian îi remitea diverse sume de bani prin intermediul său lui Vâlcov. Astfel Ghenciu îi aducea diverse sume de bani anunțându-l că i-a adus conserve de curcan, i le punea în mașină iar acesta le transporta și depozita în seiful aflat în custodia familiei Bărbulescu, despre toate acestea informându-l pe Vâlcov. Șușală Lucian a mai menționat că uneori număra banii, alteori cuantumul sumelor îi era comunicat de Ghenciu, acestea variind între sute de milioane lei vechi și 1 miliard lei, iar ultima sumă de bani în cuantum de 2,6 miliarde i-a fost remisă de Ghenciu la începutul anului 2015, din aceștia, suma de 50.000 lei a fost dată numitului Ionel, șoferul lui Prina Minel, la indicația acestuia din urmă pentru a-i fi remiși.(Ordonanță)

Citarea lui Ghenciu la termenul din 20 iunie la Curtea de Apel Craiova are însă legătură cu implicarea acestuia la Hotelul City din Slatina. Mai exact, potrivit propriei declarații/denunț, în ianuarie 2015 a avut o discuție cu Darius Valcov, în urma căreia a decis să cumpere hotelul City din Slatina de la SGV Development administrată de Mocanu: ”Am facut două plăți parțiale, 90.000 de lei către Barbu Dorina și 260.000 lei catre Șușala Lucian”.

Ghenciu spune că a ieșit de fapt în pierdere din această afacere pe care la început o vedea ”la cheie”:

La data de 15 ianuarie 2015, Mocanu mi-a cedat calitatea de administrator la SGV. În iulie 2015, am introdus la Tribunalul Olt o acțiune prin care solicitam renunțarea la calitatea de administrator fără nici o pretenție financiară, actiune respinsă de instanță cu precizarea că pot face acest lucru la Registrul Comertului. Am făcut acest lucru și in istoricul societatii apare renunțarea mea la mandat. Am renunțat la mandat, deși banii erau dați, pentru liniștea mea personală. Darius Valcov mi-a spus că era afacerea lui. Am înteles că Barbu Dorina și Darius Valcov erau foarte apropiati, ea a subînchiriat hotelul în urma discuției cu Darius Valcov.

Cu privire la Barbu Dorina, cea care și în prezent administrează hotelul, la fond aceasta a lăsat să se înțeleagă faptul că Ghenciu a făcut anumite presiuni asupra ei:

Ghenciu de câte ori venea spunea mereu „spune tot, spune tot”. Și i-am zis că nu am ce să declar decât ceea ce am trăit eu. Probabil că dumnealui fusese deja la DNA eu încă nu fusesem chemată la acel moment. A făcut presiuni şi să îi dau firma. Să rămână el la hotel”.

Print

One thought on “VÂLCOV NU-L IARTĂ PE GHENCIU: ÎL ADUCE DIN NOU ÎN SALA DE JUDECATĂ!

  1. Huoooooo, hoților!
    Nu vă este rușine să vă dați în gât unii pe alții după ce ați furat anii publici?
    Sarlatanilor, după Udrea și Oprescu CU voi, TOȚI!
    Ați făcut județul de râs și pe noi, cetățenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!