Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR VÂLCOV: MARTORII PRINA ȘI PĂDURARU CONTINUĂ SĂ-ȘI PLĂTEASCĂ POLIȚE ÎN SALA DE JUDECATĂ!

12. mai. 2022

Citați la Curtea de Apel Craiova în calitate(oficial!) de martori denunțători să ”elucideze” circuitul șpăgilor, două dintre ele, pretinse(zic procurorii!) de Darius Vâlcov din contractele cu Primăria Slatina, Minel Prina și Sorin Păduraru au rămas consecvenți în… interpretări diferite. Fiecare cu varianta lui, dar amândoi cu sechele din vremurile în care Prina era viceprimar/primar la Slatina iar celălalt avea lucrări cu administrația locală. Drept urmare, înainte de a-și expune fiecare varianta cu privire la șpaga pentru reabilitarea Centrului Istoric, au ținut să-și trimită săgeți chiar în fața completului de judecată.

Astfel, deși Vâlcov i-a cerut să ia legătura cu Păduraru pentru 10% din contract, Prina a refuzat pentru că nu vorbea cu acesta din urmă:

Domnul Vâlcov mi-a zis că a vorbit cu reprezentantul Condor și să merg la el să au o sumă de bani. Era vorba de 10%. Am refuzat să merg pentru că nu aveam relații bune cu reprezentanții societății și cred că l-am trimis pe Adi Barbu dar nu știu dacă s-a dus și ce s-a mai întâmplat. Nu i-am spus atunci lui Vâlcov de relația cu cei de la societatea respectivă. Nu știu de ce l-am trimis pe Barbu și nu știu care a fost raționamentul meu la acel moment pentru că de obicei eu sunt o persoană care cântărește bine deciziile

Așadar, Prina a auzit despre șpagă, i-a spus chiar Vâlcov că a stabilit cu constructoru(n.n. se jură martorul cu mâna pe biblie), dar n-a văzut-o, n-a pus mâna pe ea.

Și contraatacul lui Păduraru: ”Așa a zis el(n.n. Prina) că eram certați, că nu vorbeam? Minte. Avea el așa un obicei să nu prea răspundă la teefon, era mai arogant când era primar”.

Cât despre șpagă, din nou contradicție totală:Eu nu am vorbit cu Vâlcov. Eu am vorbit cu Prina. M-am întâlnit cu el și mi-a zis să dau 10% pentru deblocarea plăților și derularea în bune condiții a cntractului. Api au venit Barbu și Melinte și prin ei am dat banii, nu a venit Prina să îi ia. Eu nu am zis niciodată de Vâlcov, ci de Prina pentru că el a cerut. Nu știu dacă erau pentru el sau pentru cine erau banii.

De altfel, în faza apelului dosarului în cauză în care Vâlcov este acuzat de 3 fapte de luare de mită și una de trafic de influnță și în care la fond a primit șase ani și șase luni de închisoare cu executare, apărarea inculpatului se conturează chiar în jurul declarațiilor martorilor, în principal denunțători pe care îi acuză de înțelegeri prealabile întrei ei dar și cu procurorul DNA.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!