Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNALTA CURTE PRELUNGEȘTE SUSPANSUL ÎN DSARUL VÂLCOV!

09. mai. 2022

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, luni, pentru 23 mai, luarea unei decizii în dosarul de corupție în care Darius Vâlcov a primit o pedepasă cu executare. Magistrații trebuie să decidă dacă vor retrimite dosarul la fond sau dimpotrivă vor dispune continuarea judecării apelului.

La dezbaterile de la termenul anterior patru dintre inculpați au pledat pentru reîntoarcerea dosarului la fond contrar deciziei CJUE. Mai mult, avocații lui Vâlcov și Prina au ținut să precizeze că nu există riscul ca faptele să se prescrie în situația în care se decide reluarea judecății, în timp ce procurorul anticorupție i-a contrazis, arătând că în practica judecătorească, există două variante de lucru. Una în care, în cazul acuzației de luare de mită, judecătorii consideră că termenul de prescripie curge de la data la care inculpatul a cerut mita și o a doua de la data remiterii șpăgii. Ori, în acest dosar, în eventualitatea rejudecării, dacă instanța va lua în calcul data la care Vâlcov a pretins șpaga de la Berna, în 2024 faptele s-ar prescrie.

Reamintim că în acest dosar, pe 8 februarie 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!