Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎMPĂRȚEALA PE ANGHEL SALIGNY: OLTUL PUTERNIC, MĂRUL DISCORDIEI ÎN PSD!

09. mai. 2022

Se agită apele în Partidul Social-Democrat după ce mai mulți primari s-au declarat nemulțumiți de modul în care se împart banii din Programul Național de Dezvoltare Locală. Oltul și Suceava sunt cele două județe luate la țintă având în vedere faptul că aici au fost alocate cele mai mari sume, la nivel de județ. Mai exact, cei doi lideri, Paul Stănescu și Gheorghe Flutur.

Despre această situație, Marcel Ciolacu spune că nu e ceea ce pare, în sensul că o analiză a sumelor alocate pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte, în interiorul judeţului, Oltul are de fapt una dintre cele mai mici sume pe fiecare localitate. Mai mult, acesta chiar se declară mulțumit de formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment.

Și primarii de municipii sunt nemulțumiți și de faptul că nu s-a ținut cont de numărul populației decât în proporție de 15% atunci când s-a decis alocarea pe județe, numărul de UAT-uri dintr-un județ contând în proporție de 50%.

Pentru apă, canalizare, drumuri și poduri, Guvernul a alocat 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei mergând la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei la proiecte de apă și canalizare. 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!