Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECAT PENTRU FAPTE DE CORUPȚIE, NEPOTUL LUI PAUL STĂNESCU CERE RECUZAREA JUDECĂTOAREI COTOI!

04. mai. 2022

Fostul șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt,nepotul lui Paul Stănescu, trimis în judecată în aprilie 2019 de procurorii anticorupţie, alături de mai mulţi subordonaţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproape 9 milioane de lei nu vrea să fie judecat de magistratul Diana Mihaela Cotoi.

Florin Diaconescu a formulat în acest sens o cerere de recuzare, motvele invocate fiind însă insuficiente astfel că cererea i-a fost respinsă,o primă decizie(fond) urmând a fi pronunțată de judecătarea Cotoi.

Solutia pe scurt: În baza art. 68 C.p.p. respinge cererea de recuzare a doamnei judecător Diana Mihaela Cotoi, formulată de inculpatul Diaconescu Florin, în dosarul nr. 1174/104/2018, ca nefondată. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul Diaconescu Florin la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Fără cale de atac.

Diaconescu a fost deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada ianuarie 2009 – august 2014, S.C. Gardienii S.R.L., a cărei activitate a fost coordonată de inculpatul Constantin Pop, nu și-a îndeplinit obligațiile fiscale, sustrăgându-se de la plata sumei de 8.783.367 lei către bugetul de stat, reprezentând TVA datorată în raport de activitatea efectivă a agentului economic: „Concret, în toată perioada menționată, în deconturile de TVA ale persoanei juridice depuse lunar la organul fiscal, au fost evidențiate la rubrica “TVA deductibil” sume mai mari decât cele susținute de documentele de evidență primară (facturi de achiziție de bunuri și servicii de pe teritoriul național) înregistrate în evidența contabilă. În acest mod, prin crearea artificială, scriptică, a acestui TVA deductibil, a fost diminuată voit TVA de plată rezultată din activitatea reală a societății comerciale, cu consecința micșorării sumelor de plată datorate la bugetul de stat”, se arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!