Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CÂND MINISTRI SPUN LUCRURI TRĂSNITE: CHESNOIU LOVEȘTE DIN NOU!

02. mai. 2022

Teoretic, în exercitiul functiei comunicarea nu ar trebui să fie un moft. Mai ales atunci când vorbești de pe scaunul de ministru și nu de la taraba din piață în timp ce pui roșiile în galantar. Practic însă, când vine vorba de deținătorul portofoliului de la Agricultură, pare că și-a făcut un obicei de la instalarea în funcție să fie campion la categoria ”miniștri spun lucruri trăsnite”. Posibil să aibă un targhet stabilit și trage tare să-l atingă, sau poate dorința de a ieșit oricând, oriunde și oricum în frunte îl face să se… împiedice în discurs.

Cea mai recentă ”lovitură” a dat-o Chesnoiu săptămâna trecută, într-o încercare eșuată de a veni cu o ”soluție”(zice poetul) de a evita risipa de alimente și implicit(n.n. tot pe logica sa…) soluția de a evita criză în domeniul alimentar:

„Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi. (…)În general, nu merg cu listă, pentru că funcţionez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă şi să mă hrănesc, merg şi îmi achiziţionez. Am ajuns să întorc fiecare sticluţă de iaurt pe toate părţile să văd dacă e bio, când expiră”.

Ce scapă din vedere Chesnoiu este fix realitatea din… teren, în care cetățeanul de rând merge la cumpărături tocmai pentru că nu are ce mânca și nu de dragul shopping-ului. Ori, în atare condiții, cu frigiderul gol, nu prea ai posibilitatea să mergi la magazin… sătul! Mergi tocmai pentru că îți e foame! De nevoie(n.n. cu listă sau fără listă, bio sau nu, după portofel!)Surpriză, nu?! Sau pentru că nu ai ce să mănânci nu mai mergi nici să cumperi ca să adpți soluția ”salvatoare” a ministrului și să salvezi astfel țara de la o eventuală criză?!

Greu cu teoria, dar și mai greu când practica îți dă cu logica direct în moalele capului. De râs de ei, de plâns de noi cu astfel de… factori de decizie!

Râzi de ei să nu plângi de tine!!! #p

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!