Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CENTRUL VECHI, A DOUA STRIGARE! LA PRIMA ȘPAGA A FOST DE 10% ȘI CONDAMNAREA (FOND) DE 3 ANI CU EXECUTARE!

19. aprilie. 2022

Pulifrici din toate partile uniți-vă: se reabilitează centrul vechi. Din nou! Momentan este la stadiul de proiect de hotărâre: aprobare Documentatie de avizare a lucrarilor de intervenții și Indicatori Tehnico – Economici pentru obiectivul „Reabilitare Centrul Vechi”. Valoarea totală a investiției se ridică la 4.600.000 lei fără TVA. Aproape aceeași sumă judecătorii de la Tribunalul Dolj au stabilit să o confiște de la Vâlcov în dosarul în care l-au condamnat în primă instanță la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, , culmea coincidenței(!!!) 3 ani și 6 luni doar pentru șpaga din contractul de reabilitare Centru Istoric Slatina.

 În baza art 289 alin 1 C.pen rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplic art 5 C.pen Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b şi g ( dreptul de a fi primar) C.pen ca pedeapsă complementară ( faptă în legătură cu contractul nr 16248/20.06.2012 încheiat între Primăria Slatina şi asocierea formată din S.C Condor Păduraru S.R.L, S.C Bebe Trans S.R.L, S.C VH Electronic S.R.L şi S.C Oltenia Garden S.R.L)(Tribunalul Dolj)

Se întâmpla acest lucru în  2012 când, potrivit procurorilor anticorupție Darius Vâlcov ar fi pretins de la administratorul firmei, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, în schimbul semnării respectivului act de către autoritatea contractantă şi efectuării la timp a plăţilor.

„În fapt s-a reţinut că, în anul 2012, Păduraru Sorin a apelat la Şuşală Lucian Petruţ pentru a interveni pe lângă Vâlcov Darius Bogdan, senator în Parlamentul României şi pe lână Prina Minel Florin, primar al municipiului Slatina, în vederea exercitării acestora pe lângă persoane cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Slatina pentru deblocarea plăţilor aferente unui contract de execuţie de lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al localităţii. În schimbul exercităţii influenţei, Păduraru Sorin Alexandru i-a dat lui Vâlcov Darius Bogdan,, echivalentul în lei a 100.000 euro” (Rechizitoriu)

Azi, cum spuneam, Centrul Istoric ajunge la a doua strigare. Pentru că unele investiții privind asfaltarea rețelei( ieșite din perioada de garanție) prezintă degradări majore ale părții carosabile, zice primarul Emil Moț în referatul de aprobare a proiectului, se impune re-reabilitarea. După ce consilierii locali își vor da acceptul, urmează licitația și prin urmare… distracția. De va fi să se mențină aceeași ”viziune” mai ales la procent, mecanismul prin care Vâlcov a pretins și primit șpaga- cu date, locații, intermediari și sume- poate fi consultat în rechizitoriul procurorilor, iar stabilirea incadrării pentru faptă(luare de mită- 10%) din motivarea Tribunalului Dolj! Despre proiectul din mandatul lui Vâlcov ar putea să ceară ”referințe” primarul Moț chiar de la subalternul său, Cristian Cismaru, administrator public și atunci dar și acum. Doar a fost prezent alături de Prina pe… șantier!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!