Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MANAGEMENT DE PERFORMANȚĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN SLATINA: #INVESTIMÎNSĂNĂTATE ȘI OPERĂM CU APARATURĂ ÎNCHIRIATĂ!

13. aprilie. 2022

În ultimii ani de zile, aproape că nu există ședință a Consiliului Județean Olt în care, pe ordinea de zi supusă dezbaterii și votată, să nu fie o hotărâre referitare la alocarea unei sume de bani pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina. Pentru că, nu-i așa, se comunică oficial de la Stănescu, apoi la Oprescu- ambii din calitatea de președinți ai instituției care are în subordine SJU Slatina- faptul că unitatea spitalicească reprezintă prioritatea zero. Iar în acest context #INVESTIMÎNSĂNĂTATE!

Așadar, investim și iar investim(n.n a se reține: bani publici!) dar, ce să vezi, folosim aparatură ÎNCHIRIATĂ! Exact așa. În Blocul Operator este nevoie de un electrocauter + pedală triplă. S-a stricat! Nimic extraordinar până aici. Există astfel de aparatură și în alte secții însă cu siguranță nevoie stringentă acolo de ele astfel că nu s-a putut merge pe un ”împrumut” până la achiziționarea unui electrocauter nou. Care achiziție, teoretic n-ar fi trebuit să fie una de foarte lungă durată- achiziție directă. Nici suma necesară achiziției- undeva între 80-100.000 lei(n.n. conform pieței!) n-ar fi fost cu siguranță un… impediment. N-ar SJU Slatina, n-are nici CJ Olt, pun cetățenii mână de la mână așa cum au mai făcut-o în pandemie!

Dar, cum teoria e doar pe hârtie și practica te omoară, s-a făcut achiziția directă dar nu pentru cumpărare ci pentru închiriere. Cu marjă de timp mai mare și decât are și Pieleanu în sondajele comandate de CJ Olt! Pentru două semestre, până în noiembrie 2022, în Blocul Operator de la Spitalul Județean Slatina se va lucra cu electrocauter închiriat de la Karl Storz Endoscopia Romania. Că-i ”agreată” firma, că poate și recomandările sunt bune…e o altă discuție, bineînțeles cu legătură directă ca și… achiziția. Dar cum rămâne totuși cu prioritățile? Vopsim în continuare gardul(fațada) și lăsăm înăuntru, acolo unde se desfășoară actul medical, leopardul!? Sau poate, având în vedere că cel puțin în ultimii ani,este o premieră(n.n. închirierea!), acesta să fie nou model de management performant, motiv pentru care s-a dat din nou dezlegare de la Consiliul Județean Olt să se încălzeazscă managerul interimar pentru concurs…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!