Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SOARTA LUI DARIUS VÂLCOV- LA MÂNA COMPLETULUI CARE A TRIMIS-O ÎN PUȘCĂRIE PE UDREA!

11. aprilie. 2022

Apelul dosarului în care fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, este judecat pentru fapte de corupție și în care pe fond a primit o condamnare de 8 ani de închisoare, se află pe masa aceluiași complet de 5 judecători care a respins săptămâna trecută cererea în anulare a Elenei Udrea trimițând-o astfel după gratii pentru șase ani. Chiar la termenul anterior(n.n. precedent pronunțării) cei doi s-au salutat cordial în sala de judecată, întreținându-se în aceeași bancă preț de câteva minute până când a început ședința de judecată, la final urându-și baftă reciproc(n.n. la Udrea n-a fost…).

Cei cinci magistrați din complet sunt Oana Burnel, Dan Andrei Enescu, Anca Mădălina Alexandrescu, Alina Ioana Ilie și Ana Hermina Inacu.

În cazul Udrea contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători, magistratul care a stabilit că trebuie rejudecată cauza(n.n. opinie separată!), cu consecința desființării integrale a deciziei definitive de condamnare a fost Ana Hermina Inacu, chiar președintele completului.

În dosarul lui Vâlcov același complet urmează să dezbată la termenul de la sfârșitul acestei luni repuneri pe rol a cauzei şi reluărea judecării apelurilor declarate atât de procurorii DNA cât și de patru dintre inculpați urmare a deciziei CJUE cu privire la legalitatea constituirii completurilor  de judecată. Dacă în acest dosar judecătorii vor proceda ca în cazul Udrea, respectiv respectarea deciziei Curții Europene de Justiție, Vâlcov intră pe ultima sută de metri în aflarea unei decizii definitive care, dacă se va menține ca la fond, îl va trimite după gratii pentru următorii 8 ani.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!