Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DNA LA PRIMĂRIA SLATINA: DE LA ”BĂIEȚII DE LA BUCUREȘTI” LA BĂIEȚII BUNI LA TOATE!

05. aprilie. 2022

În mandatele de primar al Municipiului Slatina ale lui Vâlcov, ”băieții de la București” erau cei care știau și mai ales urmăreau constant mersul afacerilor, începând de la atribuirea contractelor la circuitul șpăgilor. Asta au arătat procurorii DNA în rechizitoriile prin care fostul edil a fost trimis în judecată. Azi, la șapte ani de la momentul ”destructurării” administrației Vâlcov, când aceeași procurori anticorupție au intrat din nou în Primăria Slatina(n.n. dosar ”centre de vaccinare” și dosar ”maști”), se conturează o altă categorie: băieții buni la toate. Cel puțin în cele două dosare în care au dispus începerea urmăririi penale împotriva mai multor angajați ai Primăriei Slatina dar și a unor administratori de societăți comerciale pentru abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceștia din urmă sunt chiar băieții buni la toate care au demonstrat în primul rând a fi mai ”vizionari” chiar și decât autoritățile locale.

Doar astfel se poate explica, spre exemplu, în dosarul ”măști”, cum într-un context total nou(n.n. început pandemie Covid-19), un întreprinzător vizionar care în restul timpului dacă nu pune/repară vreun gard la o școală din Slatina sau nu renovează o baie tot la o/niște unități din subordinea Primăriei Slatina, dotează cu mobilier tot ce prinde, a avut ”capacitatea” să salveze administrația locală. Mai exact, din 2 aprilie până pe șapte aprilie, Davo Quality Solutions a livrat primăriei, în trei comenzi, 150 dispensere de 500 ml la 90 lei/buc, 550 dispensere de 1 l la 115 lei/buc şi 555 litri dezinfectant pentru mâini la 180 lei/l, sume fără TVA. Cum spuneam, viziune totală pe administratorul acestei societăți, pură coincidență și fără nici o suspiciune rezonabilă (nu-i așa?!), nimeni altul decât cumnatul lui Dumi, fostul de la DUS, retras de curând din post pentru… alte treburi!

Pe viziune se încadrează, în cel de-al doilea dosar în care DNA stabilit până azi un număr de 11 suspecți, și SC Blajan Comfort 2017. Nu știm dacă spiritul administratorului acestei societăți a fost influențat în vreun fel de relația cu administratorul de la ACETI spre exemplu, sau poate chiar cu administratorul public al municipiului, cert este însă că în ceea ce privește centrele de vaccinare a ”marcat” tot! De 444.245,00 lei a efectuat lucrări de reparații interioare la Centrele de vaccinare împotriva COVID 19 din municipiul Slatina. Dar nu doar pe zona construcțiilor i-au fost încredințate(direct!) contractele, societatea având de altfel ca principal obiect de activitate ”Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract”. Tot ea(S.C.) a avut grijă să doteze centrele cu mobilier medical de 77.370,00 lei, mobilier de birou în valoare de 52.140,00 lei dar chiar și diverse echipamente (n.n. Termoscaner noncontact –9 bucăți,Frigider cu termostat–3 bucăți -Lavoar mobil–12 bucăți -Dozator apă–6 bucăți -Dozator săpun lichid–12 bucăți -Coș de gunoi cu pedală–18 bucăți -Pubelă galbenă–1, etc)totalizând 41.135,00 lei. Și tot SC Blajan Comfort 2017 a asigurat și echipamentele IT pentru dotarea Centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 din municipiul Slatina, în valoare de 51.540,00. Așadar, sunt cel puțin două exemple de societăți dar mai ales de administratori cu mare viziune în ceea ce privește atât relațiile cu Primăria Slatina dar mai ales cele din perioada stării de urgență. Una care iată că a stârnit interesul și chiar mai mult decât atât procurorilor anticorupție.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!