Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE LA OAIE LA MIEL SAU DE LA DAEA LA CHESNOIU…

21. martie. 2022

Oaia este o statuie vie ne spunea Petre Daea pe vrema când era ministru al Agriculturii. Azi, urmașul său la portofoliu, Chesnoiu zice că mielul e viu. Fără statuie însă pentru că va fi sacrificat în apropierea Paștelui. Momentan e tot ce știe pe zona asta. Cu privire la îngrijorările, de altfel îndreptățite, atât ale cetățenilor cât și ale crescătorilor de ovine în aceste vremuri tulburi și confuze în contextul în care sunt producători care spun că prețul pentru carnea de miel se dublează, ministrul n-are mai nimic a spune. Nimic bun, nimic liniștitor, nimic util.

Fix exact cât o să plătim pe el. În momentul de faţă mieii sunt vii, nu au fost sacrificaţi şi nu putem să le stabilim preţul în viu la momentul la care discutăm.

Așadar… nici un leu în plus, nici unul în minus, ci fix exact cât o să plătim! E încrezător Chesnoiu că se va regla prețul. Dar nu pentru că ar avea în mânecă o măsură în acest sens ci pentru că cererea și oferta vost stabili de la sine cât vor trebui să plătească românii dacă vo să aibă pe masa de Paște carne de miel. Sau mai bine zis dacă-și vor permite acest lucru anul acesta! Să nu ne pripim zice ministrul. El nu face după cum lesne e poate observa din propriile declarații publice. Să achiziționeze cetățenii după ce se informează din surse sigure. Trist dar adevărat, ce a omis ministrul în goana lui după preamărire este faptul că achizițiile țin în general de… bani. Prost sau bine înformați românii plătesc același preț. Fix exact cât plătesc!Mai bine-alege oaia-pentru mai mulți!

Râzi de ei să nu plângi de tine!!! #p

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!