Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE DEFINITIVĂ ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE AL FOSTULUI VICEPREȘEDINTE AL CJ OLT!

03. martie. 2022

Curtea de Apel Craiova a decis începerea judecății pe fond în dosarul în care Ioan Ciugulea este acuzat de procurorii Direcției Generale Anticorupție de luare de mită, după ce au respins contestația acestuia împotrivia soluției Tribunalului Olt din procedura de cameră preliminară.

Tribunalul Olt- soluție: Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Ciugulea Ioan ca neîntemeiate. În baza art. 342 C.P.P. raportat la art. 36 alin. 1 lit. a CPP şi art. 41 alin. 1-2 CPP constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a Tribunalului Olt în soluţionarea prezentei cauze penale. În baza art. 346 alin. (2) C.P.P. constată: – legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 216/P/2019, emis de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Na?ională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, la data de 23 februarie 2021, privind pe inculpatul Ciugulea Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1, rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 C.p. – legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În baza art. 346 alin. (2) teza finala C.P.P. dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Ciugulea Ioan.

Curtea de Apel Craiova- soluție: Respinge contestaţia, ca nefondată. Obligă pe contestatorul-inculpat la 100 lei, cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocatului din oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 02.03.2022. Încheiere finală camera preliminară  19/2022  02.03.2022

În rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii au reținut în sarcina fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Olt faptul că în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt- în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme. Pentru plata mitei procurorii arată că reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Este vorba despre despre softul achiziționat în anul 2011 de Consiliul Județean Olt, condus de Paul Stănescu la acea vreme. Un contract de finanțare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene, bani ce au fost folosiți pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!