Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FDI-VITOMIREȘTI: SE ÎNGROAȘĂ RÂNDURILE SUSPECȚILOR!

22. februarie. 2022

Continuă cercetările în dosarul penal disjuns din cel instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 prin care a fost deja trimis în judecată Ion Ghizdeanu, fostul președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, care vizează proiecte de dezvoltare/investiții în cadrul mecanismului de acordare a finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Mai exact în speța privind obiectivul ”Modernizare infrastructură rutieră locală”, beneficiar comuna Vitomirești.

După primarul Rotea și constructorul Ungureanu, procurorii merg mai departe pe firul plăților și îngroașă rândurile supecților. Este vorba despre angajați ai Inspectoratului Județean în Construcții Olt asupra cărora planează suspiciuni de fals, abuz în serviciu și favorizare în cheltuirea banilor publici în legătură cu două comunicări privind începerea lucrărilor în comuna Vitomirești pentru același obiectiv, respectiv ”Modernizare infrastructură rutieră locală” emise de primarul localității(n.n. în prezent fostul) și avizate de IJC Olt.

Cele două documente au fost emise la diferență de o lună de zile, prima, din data de 18.11.2019 pentru lucrări în valoare de aproximativ 55 milioane lei și cea-a de-a doua, datată 17.12.2019, pentru lucrări în valoare de aproape 16 milioane lei.

Celor doi salariați ai IJC Olt li s-au adus la cunoștință acuzațiile și implicit calitatea de suspecți în acest dosar.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!