Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE LA OLT LA GORJ, EXPORTĂM VALORI…

26. ianuarie. 2022

Compania de Apă Olt a fost încă de la înființare un punct fierbinte în sprecial în ceea ce privește contractele derulate prin fonduri europene. Fie că vorbim de perioada în care puterea de decizie era în mâna lui Vâlcov, fie că vorbim de zilele noastre când ”lumina” vine de la Consiliul Județean Olt(n.n. a se citi Marius Oprescu). Atât de fierbinte a fost încât unii s-au ars bine rău de tot penal- vezi Vâlcov condamn are 6 ani și șase luni și 8 ani, dosare corupție luare de mită. Alții, actualii, încă se joacă cu focul și mai mult, pare că vor să-i sporească… intensitatea! Trec granița județului pentru că, nu-i așa, aici(n.n. la CAO) le-au aranjat pe toate. Vor acum să-i învețe și pe alții joaca. Și nu o fac gratis!

UȘURELU, PE ÎMPRUMUT…

ADIA GORJ(Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de ​alimentare cu apă şi de canalizare „ADIA” Gorj), corespondenta ADI Oltul, se află în această perioadă în plin proces de recrutare și selecție a membrilor Consiliului de Administrație al S.C. APAREGIO Gorj S.A.. Este vorba despre  operatorul regional pentru exploatarea si dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din judetul Gorj, deci corespondentul lui CAO. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost 14 ianuarie. Admișii intră pe lista lungă- după verificarea dosarelor, apoi urmează lista scurtă întocmită pe baza procentelor obinute de candidați, iar de aici declarația de intenție te trimite direct la interviu, admis. Totul ține de ”viziunea” candidatului privind dezvoltarea SC APAREGIO GORJ. Pe lista candidaților se regăsește, ce să vezi, nimeni altul decât directorul CAO. E lucru demonstrat că la viziune… greu să-i întreacă cineva pe ai noștri, îndeosebi la atribuirea contractelor. Ce să facă Ușurelu în CA la Aparegio Gorj? Ceea ce cere fișa postului, normal: să lucreze la dezvoltarea societății și să vegheze la buna implementare a proiectelor pe care le derulează.

Modelul POIM…

Culmea coincidențelor(n.n. în care credem cu toții, nu-i așa?!) operatorul Aparegio Gorj are în implementare un proiect major cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020(n.n.Axa prioritară 3. Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2. prin care se urmărește promovarea investiţiilor în domeniul apei şi apei uzate pentru îndeplinirea priorităților din Tratatul de Aderare referitoare la epurarea apelor uzate şi calitatea apei destinate consumului uman). Este vorba de PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APA SI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL GORJ a cărui valoare totală este de 1.080.673.346,54 lei inclusiv TVA. Proiectul vizează investiții pentru următoarele unități teritorial-administrative beneficiare: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Carbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani,Turcinești.

Iar pe firul coincidențelor, aleatoriu din grămadă să extragem un contract. Din căciulă, Țicleni. Concret, Contract: „CL12 Executie retele de apa si canalizare in Ticleni inclusiv statii de pompare si conducte de refulare”, aflat încă în procedură de licitare.

VIZIUNEA lovește direct la ofertanți, și vine să facă lumină(n.n. identică cu cea despre care vorbeam la început că se ia în cazul CAO.) Două bucăți asocieri: S.C.A.D.T. S.A. (Leader),CONDOR PADURARU SRL, și Wagramer termo 2000 (Leader),SC DOGERIK TRANS SRL,GSLM CONDUCTCONSTRUCT S.R.L.. De pariat? Se fac pe linia: viziune Ușurelu, constructor Țițirigă cu punct de pornire lumină- Oprescu! Deloc complicat, mai simplu și ca POIM-ul de la noi care fuse și se duse pe bucăți(n.n. firme) bine prestabilite!

Având în vedere că atât selecția membrilor CA cât și atribuirea contractului sunt încă în desfășurare, rămâne de urmărit dacă se va materializa sau nu ”exportul” valorilor de la Olt la Gorj. Revenim, bineînțeles!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este hom.jpg

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!