Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PE CONSECVENȚĂ: UNUL DIN CĂRĂUȘII ȘPĂGII LUI VÂLCOV RESPONSABIL CU SUPRAVEGHEREA VIDEO LA PATRIMONIU!

19. ianuarie. 2022

Directia Administrare Patrimoniu Slatina a scos la licitație contractul privind Executie lucrari de instalare si punere in functiune pentru obiectivul extindere sistem de supraveghere video la punctele de colectare a deseurilor de pe raza municipiului Slatina. Fonduri bugetare, valoarea totală estimată 6579578.78 Ron.

Unicul și implicit preferatul ofertant este VH ELECTRONIC S.R.L. Administratorul societății este Alexandru Melinte. VH ELECTRONIC S.R.L. este una din societățile implicate într-unul din contractele pentru care Vâlcov a pretins și primit șpagă și ulterior condamnare dar și printre puținele racordate la bugetul Slatinei și care a rămas în cărți și azi.

« Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b şi g ( dreptul de a fi primar)  C.pen ca pedeapsă complementară ( faptă în legătură cu contractul nr 16248/20.06.2012 încheiat între Primăria Slatina şi asocierea formată din S.C Condor Păduraru S.R.L, S.C Bebe Trans S.R.L, S.C VH Electronic S.R.L şi S.C Oltenia Garden S.R.L »

Procurorii DNA spun că Vâlcov, după câştigarea alegerilor la Primăria Slatina, i-a pretins lui Sorin Alexandru Păduraru, reprezentantul Condor Păduraru, prin intermediul lui Minel Prina, 10% din valoarea contractului. Vâlcov ar fi primit în iunie 2012, prin intermediul lui Minel Prina şi Alexandru Melinte – reprezentat al VH Electronic, după semnarea contractului, suma de 300.000 de lei, iar prin intermediul lui Adi Florinel Barbu şi Lucian Şuşală suma de 150.000 lei, în luna noiembrie 2012. Așadar, Melintenu este doar administratorul societății ci și unul dintre cărăușii șpăgilor primite de Vâlcov în mandatul de primar.

In toamna lui 2012, veneam de la Craiova mă îndreptam  spre București şi am oprit la sediul societății lui Sorin  Păduraru așa cum făceam destul de frecvent, având  în vedere relația de colaborare comercială pe care o aveam cu el. Când a aflat că  merg la Bucuresti mi-a zis să merg să iau ceva să îi  duc lui Prina, spunându-mi că plicul va fi înmânat de către fratele său Păduraru Cristian. Conform indicațiilor m-am întâlnit cu domnul Cristiam în partea de jos a orașului  în fața unui imobil care am aflat ulterior că era casa lui Păduraru Cristian. Mi-a înmânat un plic maro, A4,  care era sigilat, spunându-mi că trebuie să îl înmânez lui Prina din partea fratelui său. Nu mi s-a precizat de către nici unul dintre cei doi martori ce se afla în plic, nici nu am fost curios să știu. Când am preluat plicul am realizat că se aflau înăuntru hârtii. Eu era practic curier. L-am sunat pe Prina cu care în  aceeași zi m-am întâlnit în afara Slatinei la Pleşoi sau Pleşcoi și i-am dat plicul. Nici Păduraru și nici Prina nu mi-au spus ca acel plic era destinat unei alte persoane, respectiv că trebuie să ajungă la inculpatul Vâlcov.„, declara Melinte în fața judecătorilor.

Așadar pe consecvență la contracte dar mai ales la firme și administratori. Oare consecvența vizează și șpăgile?!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!