Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE DE ULTIMA ORĂ A ICCJ ÎN DOSARUL VÂLCOV!

10. ianuarie. 2022

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis reluarea judecății apelului în care este judecat Darius Vâlcov și alți patru inculpați pentru mai multe fapte de corupție, după ce CJUE a decis că judecătorii naționali pot să nu aplice, fără riscul de a fi anchetați disciplinar, deciziile Curților Constituționale, care contravin dreptului Uniunii Europene și prin care interesele financiare ale UE sunt lăsate neapărate, ca răspun la sesizarea cu privire la completurile specializate.

 REZOLUŢIE Având în vedere că la data de 21 decembrie 2021, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-a pronunţat asupra cauzelor preliminare conexate C-357/19, C-547/19, C-811/19 şi C-840/19, precum şi dispoziţiile art. 2 alin. (7) din Legea nr. 340/2009 Înalta Curte, Completul de 5 Judecători constată că se impune citarea părţilor în vederea discutării repuneri pe rol a cauzei cu nr. 790/1/2019 şi reluării judecării apelurilor declarate de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi inculpaţii Timofte Petre Bogdan, Vâlcov Darius Bogdan, Prina Minel Florin, Tomescu Constantin Cristian, împotriva sentinţei penale nr.74 din data de 8 februarie 2018, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2018/1/2015, privind şi pe intimatul inculpat Şuşală Lucian Petruţ.

 Totodată instanța a foxat termen, în vederea discutării repunerii pe rol a cauzei, la data de 14 februarie 2022,când se vor cita inculpaţii Timofte Petre Bogdan, Vâlcov Darius Bogdan, Prina Minel Florin, Tomescu Constantin Cristian şi Şuşală Lucian Petruţ şi se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai inculpaţilor precum şi apărătorii desemnaţi din oficiu.

Reamintim că în acest dosar , pe fond, Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executarepentru de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, Minel Florin Prina acuzat de complicitate la trafic de influență și la spălare de bani – 4 ani și 6 luni, Lucian Șușală, om de afaceri, acuzat de complicitate la trafic de influență, la spălare de bani și la fals în înscrisuri – 2 ani de închisoare cu suspendare, Petre Timofte și Constantin Tomescu, oameni de afaceri, acuzați de spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la trafic de influență – 3 ani de închisoare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!