Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

STĂNESCU ÎNVÂRTE: ANIF, AFIR ȘI ANAF LA RULETĂ! GHINION LA VAMĂ!

06. ianuarie. 2022

La prima strigare pe împărțirea în coaliție a posturilor din cele mai importante agenții, atât AFIR, ANIF cât și ANAF erau trecute în dreptul liberalilor. Dar, cum s-a demonstrat în cazul prefecților și secretarilor de stat, împărțeala este într-o continuă dinamică până în momentul în care ordinul de numire primește semnătura premierului Ciucă. Așa se face că cele trei agenții se joacă încă la… ruletă. La AFIR, deși a insistat, Paul Stănescu n-a reușit să-și impună omul în poziția de director general, aici Chesnoiu fiind nevoit să semneze ordinul de numire pentru liberalul Dorin Opreanu. Se joacă pe adjunct, așadar… Bărbulescu este în continuare în așteptare.

La ANIF, potrivit unor surse, pare că discuțiile sunt în toi. Bătălia se dă bineînțeles tot pe funcția de general, pe care Oltul a deținut-o mai mulți ani prin Adi Barbu și ulterior Florin Barbu. De va fi să obțină câștig de cauză Stănescu, sunt voci care spun că Adi Barbu ar da Apele din mână pentru a reveni pe postul pe care l-a deținut până în 2014. Rămâne însă de văzut dacă și liberalul Iulian Dumitrescu va lăsa… garda jos. La ruletă se învărte și ANAF-ul unde discuțiile se poartă la adjunct. Și aici se ridică un semn de întrebare având în vedere eșecul pe care Stănescu l-a înregistrat la Autoritatea Vamală, acolo unde nu a reușit să-l impună pe Mișa(n.n ei aș… că doar nu mai e vreo gasculiță care să creadă că s-ar bate să impună vreun om din activul de la Olt!), culmea, în detrimentul unui apropiat tot al PSD,  Bogdan Mihei, care nu este străin de această zonă el deținând în trecut funcția de vicepreședinte(n.n. coordona și activitatea Direcţiei Generale a Vămilor) până ccând a fost demis de Viorica Dăncilă imediat după ce Darius Vâlcov a impus-o pe Mihaela Triculescu la șefia ANAF.

Rămâne așadar de văzut care va fi cu noroc așa cum a fost ministrul Chesnoiu sau fratele la ANRE și cine cu ghinion. Oltul Puternic rămâne cum am stabilit: pierdere pe linie, cec în alb și la nevoie arma la picior!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!