Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CA-N FILMELE CU PROȘTI PE NUMIREA FRATELUI LUI STĂNESCU LA ANRE: COALIȚIA L-A PUS, COALIȚIA L-A… VALIDAT CONSTITUȚIONAL!

05. ianuarie. 2022

La începutul lunii decembrie Parlamentul vota numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 233 de voturi „pentru” și 120 de voturi „contra”. Numitul nu a cadadicsit să se prezinte la dezbaterile din plen și nici la ședința comisiilor reunite care, chiar și-n absență i-au dat un raport favorabil. Imediat după vot USR a anunțat că va contesta la CCR numirea lui Stănescu, mai mulți parlamentari acuzându-l că a fost impus grație poziției pe care fratele acestuia o ocupă în PSD.

Mai sunt frați, surori sau verișori în familia Stănescu? Să ne spuneți să ne pregătim.” întreba deputatul independent Violeta Alexandru. Ca o paranteză, frați nu mai sunt însă acoliți, nepoți și fini… mai urmeaza!

Revenind la contestația depusă de cei de la USR, miercuri, Senatul, respectiv Comisia pentru Constituționalitate din Senat, a transmis, miercuri, punctul său de vedere cu privire la numirea lui Alexandru Stănescu, în Comitetul de relementare al ANRE. Bineînțeles, așa cum era de anticipat, având în vedere că a fost verificat la… constituționalitate de parlamentari ai Coaliției, aceeași Coaliție care l-a și votat, punctul de vedere al PSD – PNL – UDMR a fost că numirea este legală. Acesta fost transmis deja trimis Curţii Constituţionale, de unde nici măcar contestatarii nu așteaptă un răspuns favorabil deși se declară în continuare âmpotriva numirii lui Alexandru Stănescu: ”Acest domn nu a participat nici măcar în comisii la un interviu. Adică s-au cam încălcat regulile minime de accedere într-o funcţie. Măcar aşa, de bun simţ, mă prezint, am aceste studii, am CV-ul acesta, consider că mă pricep în acest domeniu datorită faptului că am competenţe în domeniu. Am votat un nume, practic, nu ştim ce gândeşte şi ce criterii de competenţă ar avea acest membru(…)Probabil CCR o să respingă sesizarea formulată de USR, întrucât competenţa va aparţine unei instanţe de drept administrativ, care să stabilească, conform legii de organizare a ANRE, dacă îndeplineşte acest domn condiţiile legale sau nu le îndeplineşte”, a declarat senatorul AUR Sorin Mateescu, vicepreşedinte al comisiei.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!