Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LUARE DE MITĂ/ CIUGULEA CONTESTĂ RECHIZITORIUL PROCURORILOR DNA!

20. decembrie. 2021

Trimis în judecată începutul acestui an de către procurorii anticorupție pentru luare de mită, fostul președinte al Consiliului Județean Olt, Ioan Ciugulea contestă decizia luată de magistrații Tribunalului Olt în procedura de cameră preliminară de începere a judecății pe fond și implicit rechizitoriul procurorilor. O soluție definitivă urmează a fi luată de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova în februarie anul viitor, prima ședință de judecată fiind amânată pentru la solicitarea inculpatului de a-și angaja apărător.

Ciugulea este acuzat de faptul că în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt- în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme. Pentru plata mitei procurorii arată că reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

Este vorba despre despre softul achiziționat în anul 2011 de Consiliul Județean Olt, condus de Paul Stănescu la acea vreme. Un contract de finanțare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene, bani ce au fost folosiți pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență, iar cea mai mare felie din această sumă a intrat în conturile firmei Asesoft International, controlată de Sebastian Ghiță, pentru achiziţionarea unui SISTEM DE MONITORIZARE ŞI AVERTIZARE PENTRU MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ ÎN CAZ DE DEZASTRE PROVOCATE DE FENOMENE HIDROLOGICE, METEOROLOGICE ŞI DE POLUARE A MEDIULUI.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!