Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA GUNOIU’, O NOUĂ ÎNCERCARE: DE LA ROSAL LA SALUBRIS!

08. decembrie. 2021

Consiliul Județean Olt anunță azi o nouă încercare de operaţionalizare a Sistemului de Management al Deşeurilor în județul Olt, după ce a fost semnat contractul și pentru ce-a de-a doua componentă, respectiv colectarea şi transportul deşeurilor din judeţ. Vorbim despre o încercare și nu o certitudine având în vedere faptul că la finalul anului 2018, la prima licitație a existat un câștigător- Rosal- care ar fi trebuit să înceapă activitatea din 2019. Numai că în loc de… operaționalizare, a început un adevărat circ între societate și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”, care s-a tranșat în instanță.

Contractul a fost reziliat iar licitația reluată. De altfel un preces destul de îndelungat și din cauza contestațiilor formulate de doi dintre participanți.

Noul câștigător este societatea Salubris, cea care, în asociere cu societatea deținută de frații Ciocan, Clean Prest Activ SRL, a câștigat contractul de gestionare a haldei de la Bălteni.

Având în vedere precedentul cu cei de la Rosal, azi încă nu se poate vorbi de o certitudire cu privire la data când va începe efectiv colectarea în județ. Azi este semnat contractul. Rămâne de văzut dacă a doua oară va fi cu noroc sau din nou cu… strigături!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!