Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SUCCESURI BY P.STĂNESCU: BURSA DE CEREALE CORABIA- MOARTĂ ȘI ÎNGROPATĂ! OFICIAL!

07. decembrie. 2021

Ceea ce ar fi trebuit să fie un proiect care să revoluționeze comerțul într-o regiune în care se produc foarte multe cereale s-a dovedit un FIASCO total. Este vorba despre deja celebra Bursă de Cereale Corabia, ridicată cu fonduri europene în județul Olt, care nu a funcționat deloc și căreia azi, la 7 ani de când a fost finalizată, i s-a pus oficial cruce.

Pe de o parte societatea înființată de Primăria Corabia, Consiliul Județean Olt și Bursa Română de Mărfuri ca să administreze acest obiectiv, a fost dizolvată. Potrivit datelor din bilanțul contabil, publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, firma respectivă nu a avut niciun angajat până în 2017. În același an figurează cu o cifră de afaceri de 25.142 de lei și un profit de 10.408 lei, conform datelor din bilanț.

08.11.2021Ora estimata: 10:30
Complet: CCF2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI, prin OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL OLT în contradictoriu cu pârâta BURSA DE CEREALE CORABIA S.R.L. şi dispune dizolvarea societăţii BURSA DE CEREALE CORABIA S.R.L. şi înregistrarea acestei menţiuni în registrul comerţului

Pe de altă parte confirmarea eșecului… garantat vine chiar de la Consiliul Județean Olt- practic promotorul acestui proiect(n.n. e drept sub altă conducere, respectiv Paul Stănescu președinte!) care în ședința din luna noiembrie a adoptat hotărârea prin care imobilul ”Bursa de cerereale Corabia” și terenul aferent de 4005 mp au trecut din domeniul public al județului și din administrarea CJ Olt în administrrea orașului Corabia! Cu această ultimă decizie a dispărut orice urmă din ceea ce a însemnat ”Bursa de cereale Corabia”!

Azi, potrivit aceleiași hotărâri, sediul va fi utilizat cu destinația sediu instituții publice.Teoretic! Practic, rămâne de văzut dacă în perioada următoare nu va înflori acolo vreun anume… business! Oarecum, nimic nou sub soare pentru că de la începuturi Bursa de Cereale a găzduit cu chirie diverse firme private și GAL-uri. În 25 mai 2019, Bursa de Cereale iese din perioada de monitorizare ex-post, după această dată, beneficiarii proiectului putând schimba destinația clădirii construite cu fonduri europene(n.n.dacă n-a mers cu cereale ar fi fost păcat să nu fie canalizată spre afaceri, nu?!). În cei aproape cinci ani de când a fost dată în folosință, nicio tranzacție cu cereale nu s-a realizat prin terminalul Bursei. De altfel în perioada cât s-a aflat în monitorizarea ex-post reprezentanților ADR Sud-Vest Oltenia au stabilit că Bursa nu și-a atins indicatorii stabiliți asumați de beneficiar și care ar fi trebuit atinși în termen de doi ani de la finalizarea proiectului.

Proiectul Bursei de Cereale Corabia A FOST un proiect cu finanțare europeană implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală ridicându-se la 5.810.988 de lei, din care finanțarea nerambursabilă a fost de 1.936.471 de lei, având ca beneficiar Consiliul Județean Olt, în parteneriat cu Primăria Corabia.

În linii mari cam așa s-a ales praful, încet dar sigur, de ceea ce s-a numit ”Bursa de Cereale Corabia” din care în calitatea-i de președinte al CJ Olt la acea vreme, senatorul de azi Paul Stănescu și-a făcut… titlu de glorie. Multă glorie!!!! Să ajungă la tot județul!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!