Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DIN SPATELE GRATIILOR, FOSTUL PRIMAR DE LA CUNGREA CERE REVIZUIREA PEDEPSEI!

06. decembrie. 2021

Ion Murguleț, primar al comunei Cungrea în perioada 2008 – 2012, încarcerat în prezent, a formulat cerere de revizuire a pedepsei în dosarul în care a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Noul dosar a fost înregistrat la Judecătoria Slatina. Stabilită pentru termenul de luni pronunțarea a fost amânată , judecătorul având nevoie de timp pentru a delibera.

Judecătoria Slatina l-a condamnat pe fond la o pedeapsă de 3 ani de închisoare însă a dispus suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de 7 ani, termen de încercare pentru inculpat. Ulterior, urmare a apelului declarat atât de inculpații din acest dosar dar și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, Curtea de Apel Craiova a desființat în parte sentința de la fond și l-a condamnat pe Murguleț la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Murguleț a fost acuzat de faptul că în mandatul său, a încheiat cu firma omului de afaceri slătinean Marian Dinu, SC Dinstar Construct SRL, un contract de proiectare cu încălcarea prevederilor legale, la un preț mai mare decât valoarea reală. Ulterior, primarul Murguleț a încheiat cu Marian Dinu un alt contract fals pentru aceleași servicii, astfel că cei doi se fac vinovați, în afara abuzului în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, respectiv complicitate la abuzul în serviciu, și de fals material în înscrisuri oficiale.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!