Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COALIȚIA, OFICIAL LA PUETERE, TERITORIU… A ÎNFRÂNT DIN NOU: LIBERALII RESEMNAȚI, SOCIAL DEMOCRAȚII PLÂNG ÎN PUMN(LA OLT!!!)!

25. noiembrie. 2021

Votat fără emoții, jurat cu mâna pe biblie pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român cu toată puterea şi priceperea, convocat deja și prima ședință, așadar, cu toate pânzele sus la putere PSD și PNL. Dar nu toți. Mai răsfirați băieți că nu e cea ce pare și cu atât mai puțin ceea ce visează niște unii. Și facem bineînțeles referire la cei de la Olt. Aliații de ieri neofical, de azi cu acte în regulă!

La liberali e pe resemnare. N-au gustat laptele și mierea promise când erau parteneri cu USR(n.n. mult prea șters la Olt), șanse mici spre deloc să capete funcții azi în alianță cu social democrații. Ceva șanse să păstreze ce au azi, cum ar fi pupil de la Jocuri și prefectul. În cazul lui Homoreana, dacă nu se va produce schimbarea, va fi doar grație armeticii lui Sănescu. Care armerică i-a dat iar cu rest când s-a exprimat public că colo unde PSD are președinte de CJ, prefectul să fie dat de liberali, având în vedere că unu-i ales, altul numit. Așadar, nici o legătură cu… Prefectura. Teoretic!

Practic, dacă la liberali este, cum spuneam, resemnare, nici la la social democrații nu se sparge șampania. Mai de grabă se plânge în pumn. Au înfrânt din nou. Bineînțeles, Oltul Puternic, același! Gardu’ e vopsit frumos- curg public reacțiile de maximă ”bucurie” pentru că ”Adi al nostru” e ministru! Leopardul… ca și puceaua că tot se apropie Crăciunul: moartă în coteț. Secretari de stat sunt câțiva doritori. Unii s-au exprimat deja public alții se încălzesc încă pe trotuarul din fața CJ Olt și-și fac curaj să urce la etajul I. Însă și unii și ceilalți au mari șanse la… ghinion. Cam la fel de mari sucesuri riscă să înregistreze social democrații de la Olt și la categoria directori de agenții. Ca și la secretari, și aici, numărul posturilor cerevin Oltului sunt înghițite de portofoliul de ministru. Cum am mai spus-o, se calculeză pe minus și nu pe plus! Mărturie în acest sens, al calculelor ”armetice” stă chiardeclarația președintelui PSD Olt. Necosmetizată, fix asta-i direcția pe care o idică.

Șanse mai mari de reușită au social democrații în ceea ce privește deconcetratele de la Olt. Dincolo de explicația șablon-”nu sunt posturi politice, concurs, competențe, etc”- primele mutări de cadre probabil vor începe să apară chiar de sărbători. Este cam tot ce oferă ”armetica”. Spre exemplu Floreanu va trebui să se mulțumească cel mult să fie subprefect și să-și ia gândul de la Capitală. A înfrânt fără doar și poate Oltul.Și nu vorbim de activul care are dreptul doar de a sta cu arma la picior la ordin, ci de lideri! Toate mulțumirile celor care au visat cu ochii deschiși considerând că merită să primească răsplata pentru efortul din campaniile electorale care au dus PSD Olt pe primul lor la nivel de țară, ar trebui să se împartă frățește între Paul Stănescu(liderul de facto) și Marius Oprescu(liderul din…acte). Exclusiv meritul celor doi. Stănescu pentru că… negociere pe persoană fizică iar Oprescu pentru că, pe canapea, la televizor cu mâine la spate , ochii și urechile la domn’ președinte!

Scump domne’, scump Chesnoiu. Parcă și Vâlcov a fost mai ieftin…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!