Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE DEFINITIVĂ ÎN DOSARUL ÎN CARE VÂLCOV A FOST JUDECAT PENTRU INSTIGARE LA DARE ȘI LUARE DE MITĂ!

18. noiembrie. 2021

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat o primă decizie definitivă în dosarele de corupție ale lui Darius Vâlcov. Astfel, au respins apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondat și au admis apelul formulat de apelantul inculpat Vâlcov Darius Bogdan, desfiinţând sentinţa penală apelată în sensul că, schimbă temeiul juridic în baza căruia s-a dispus achitarea acestuia, din ”lipsă de probe” în ”fapta nu există”

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelant Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul inculpat Vâlcov Darius Bogdan. Desfiinţează sentinţa penală apelată în sensul că, Schimbă temeiul juridic în baza căruia s-a dispus achitarea inculpatului Vâlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la dare de mită prevăzută de art. 25 din Codul penal din 1969 raportat la art. 255 alin. 1 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 alin. 1 C.pen. şi instigarea la luarea de mită prevăzută de art. 47 C.pen. raportat la art. 289 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 6 din Legea nr.78/2000 şi art.5 alin.1 Noul Cod penal, şi art.5 alin. 1 C.pen., din art. 16 lit. b teza I Cpp în art. 16 lit. a C.p.p. Menţine celelalte dispozitii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art 275 alin 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art 275 alin 6 C.p.p,onorariile avocatilor din oficiu raman în sarcina statului Definitivă. Pronunţată azi, 18 noiembrie 2021, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Fostul primar al Slatinei, a judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Alături de Eduard Cincu, Mircea Dogaru şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, acesta a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Olt, în anul 2018 pentru fapte de corupție săvârșite în legătură cu activitatea  Millenium Topographica SRL, una din cele trei societăți înființate de Daniel Bărbulescu la ordinul lui Vâlcov.

Pe 24 iulie Tribunalul Gorj, instanța unde a fost strămuutat procesul, a pronunțat o primă decizie, toți inculpații fiind achitați. În ceea ce-l privește pe Darius Vâlcov, la baza deciziei de achitare stă pe de o parte lipsa probelor iar pe de altă parte declarațiile martorilor. Judecătorii au respins cererea formultată de acesta prin apărătorii săi de încetare a procesului penalmotiva de o eventuală prescripție a răspunderii penale.

Din perspectiva existenței celor două infracțiuni reținute în sarcina inculpatului Vâlcov, având în vedere declarațiile martorilor audiați în cursul urmăririi penale, instanța reține că aceștia au făcut afirmații de natura că au auzit că societatea ar fi fost controlată de inculpat sau că în urma unor discuții, inculpatul s-ar fi implicat în ceea ce privește înființarea și ulterior desfășurarea activităților de cadastru la societatea respectivă, dar nici o probă nu iterează în ideea că Vâlcov s-ar fi implicat în mod efectiv în înființarea societății, angajarea personalului, intermedierea unor relații la OCPI Olt, unde erau trimise lucrările de cadastru executate.”(MOTIVARE)

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!