Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECĂTORII ICCJ TUREAZĂ MOTOARELE ÎN DOSARUL DE CORUȚIE AL PREȘEDINTELUI PNL OLT!

15. noiembrie. 2021

Cu pasi repezi procesul în care președintele PNL Olt este judecat pentru fapte de corupție se îndreaptă spre o primă decizie pe fond. Săptămâna trecută, chiar înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL în care Voiculescu a pus umărul la eliminarea celui ce l-a făcut în două rânduri președinte județean, Ludovic Orban, au fost audiați ultimii martori din rechizitoriu. Așa cum a procedat la majoritatea termenelor, senatorul inculpat n-a fost prezent în sala de judecată.

Cercetarea judecătorească este așadar la final, următorul termen fiind fiind stabilit pentru săptămâna viitoare, când apărătorii pot depune alte cereri în probatoriu. La același termen, din 25 noiembrie, inculpații care doresc au posibilitatea de a-și susține cauza în fața celor trei judecători din Completul 9.

Magistrații care vor pronunța o primă decizie în acest dosar în care Voiulescu a fost trimis în judecată de DIICOT sub acuzația de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, de conflict de interese și de organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc sunt Dan Andrei Enescu, Rodica Aida Popa şi Maricela Cobzariu. Rodica Aida Popa a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pe Liviu Dragnea în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Cât despre Maricela Cobzariu, de la Secţia penală a ICCJ, a intrat în completuri de judecată, alături de alţi colegi, în dosare precum „Trofeul calităţii” – în care Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare – al lui Mircea Cosma, Microsoft I, în care Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu. Maricela Cobzariu a fost și unul din cei trei magistrați care l-au condamnat pe fond pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!