Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COINCIDENȚE LA JOCURI: CU ANTIFRAUDA ÎN… COSTĂ! PUPILA REZISTĂ!

10. noiembrie. 2021

La sfârșitul săptămânii trecute reprezentanții companiei Regio Metro Cert SRL, una dintre firmele licențiate ca organism de evaluare a conformității aparatelor din sălile de jocuri de noroc confirmau pentru presă faptul că au depus, în 21 octombrie, la DNA, o plângere penală împotriva ONJN, instituție condusă încă de Tiberiu-Alin-Ion Teodor,omul pus pe recomandarea președintelui PNL Olt (n.n. prin pixul lui Orban și menținut ulterior de Câțu după ce Voiculescu a schimbat tabăra înaintea congresului).

Da, am inițiat la DNA această plângere penală împotriva conducerii ONJN. Am ales să întreprindem acest demers fiind încredințat că există o multitudine de dovezi și indicii că decizia Comitetului de Supraveghere al ONJN este una cu un anume substrat, care trebuie denunțat și cercetat”spunea Alexandru Voinea, administrator SC Regio Metro Cert SRL citată de gandul.ro.

Reprezentanții ONJN au remis un drept la replică și o ”solicitare de rectificare”(n.n. redate și la articolul cu pricinaclick) în care contestă acuzațiile aduse.

«În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut în ziarul ‚ News Concret in Olt la data de 04.11.2021 (Ghinion la….păcănele! Suspiciuni penale asupra pupilei lui Voiculescu de la Jocuri de Noroc’’ la data de 04.11.2021, ținând cont de prevederile legale și in temeiul Decizie 220/2011 privind Codul de Reglementare a conținutului audioviziual, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc solicită rectificarea următoarelor afirmații: “Plângerea penală a fost facută dupa ce, printr-o decizie a comitetului de supraveghere a ONJN, a fost suspendată activitatea a trei dintre companiile de metrologie, fiind astfel favorizată o societate străină, care a rămas singură pe piață. Odată cu suspendarea concurenței, firma arătată cu degetul a ramas singurl operator important pe o piată de aproximativ 10 milioane de euro”  . – Deciziile de suspendare a activității până la intrarea în legalitate au vizat 3 operatori economici din cele 8 entități care au drept de operare pentru desfășurarea activității de control tehnic al mijloacelor de joc. Actele administrative au fost contestate de societățile petente, plângerile prealabile și cele adresate instanțelor de judecată urmând a fi soluționate potrivit legii.»

Cât de reale sunt acuzațiile pe care societatea în cauză nu doar că le lansează public dar le-a și sesizat oficial Direcției Națioale Anticorupție rămâne ca procurorii să stabilească în perioada următoare.

Interesantă însă, în acest context este o decizie luată de primul ministru Florin Câțu chiar la începutul lunii octombrie și care vizează tocmai activitatea de la Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Concret, urmare a unei solicitări venită din partea Ministerului Finanțelor a fost numit ca membru în Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Raul Cristian Petrescu. Acesta este nimeni altul decât directorul general adjunct al Direcției Antifraudă.

Azi, este doar o decizie, cum la fel, tot azi, este și o plângere dar și o apărare ”oficială”. Mâine, rămâne de văzut… ce rezoluție iese!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!