Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GHINION LA… PĂCĂNELE! SUSPICIUNI PENALE ASUPRA PUPILEI LUI VOICULESCU DE LA JOCURI DE NOROC!

04. noiembrie. 2021

Conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pare a fi intrat în atenția procurorilor DNA pentru suspiciuni de trafic de influență și abuz în serviciu, urmare a unei sesizări făcută de reprezentanții unei companii de metrologie care se ocupă de evaluarea aparatelor din sălile de jocuriși care acuză faptul că li s-a suspendat activitatea, de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc,  pentru a elimina concurența pentru o altă firmă, care prestează servicii similare, potriviz celor de la evz.ro.

Sursele citate fac trimitere chiar la șeful instituției, mai exact Tiberiu-Alin-Ion Teodor,omul pus pe recomandarea președintelui PNL Olt prin pixul lui Orban și menținut ulterior de Câțu după ce Voiculescu a schimbat tabăra înaintea congresului.

Autorii sesizării acuză comiterea mai multor infracțiuni de natură penală, între care trafic de influență, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual și uz de fals. Plângerea penală a fost făcută după ce, printr-o decizie a Comitetului de Supraveghere a ONJN, a fost suspendată activitatea a trei dintre companiile de metrologie, fiind astfel favorizată o societate străină, care a rămas singură pe piață.  Odată cu suspendarea concurenței, firma arătată cu degetul a rămas singurul operator important pe o piață de aproximativ 10 milioane de euro. Suspiciunile cu privire la onestitatea acestui demers inițiat de conducerea ONJN se bazează pe faptul că actualul director de cabinet al președintelui autorității a lucrat pentru compania cu capital extern.

Autorii plângerii susțin că este vorba despre un act deliberat din partea conducerii ONJN, începând cu președintele. La fel cum se împute și peștele…

Reacția conducerii ONJN:

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut în ziarul ‚ “News Concret in Olt” la data de 04.11.2021 (Ghinion la….păcănele! Suspiciuni penale asupra pupilei lui Voiculescu de la Jocuri de Noroc’’ la data de 04.11.2021, ținând cont de prevederile legale și in temeiul Decizie 220/2011 privind Codul de Reglementare a conținutului audioviziual, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc solicită rectificarea următoarelor afirmații:

“Plângerea penală a fost facută dupa ce, printr-o decizie a comitetului de supraveghere a ONJN, a fost suspendată activitatea a trei dintre companiile de metrologie, fiind astfel favorizată o societate străină, care a rămas singură pe piață. Odată cu suspendarea concurenței, firma arătată cu degetul a ramas singurl operator important pe o piată de aproximativ 10 milioane de euro”  

– Deciziile de suspendare a activității până la intrarea în legalitate au vizat 3 operatori economici din cele 8 entități care au drept de operare pentru desfășurarea activității de control tehnic al mijloacelor de joc.

Actele administrative au fost contestate de societățile petente, plângerile prealabile și cele adresate instanțelor de judecată urmând a fi soluționate potrivit legii.

Dovada celor relatate mai sus le gasiti pe site-ul onjn.ro în sectiunea ,, Listă licențiați clasa a II-a.

http://onjn.gov.ro/lista-licentiati-clasa-a-ii-a/

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!