Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITIV: DUPĂ DOI ANI, DIICOT ÎNSCRIE ÎN MECIUL CU BERCEA ȘI MARIAN CHITEA!

28. octombrie. 2021

La doi ani de când procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului director al Hidroserv Olt, Marian Chitea, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial alături de alți 16 inculpați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, magistrații Tribunalului Olt pot începe judecarea pe fond a acestora. Decizia, una definitivă, a fost luată de Curtea de Apel Craiova:

« Solutia pe scurt: Admite contestaţia. Desfiinţează în totalitate încheierea nr. 36 din data de 03.08.2021 şi, rejudecând: Constată remediate neregularităţile din rechizitoriul nr. 136D/P/2011 din 23.12.2020 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT Serviciul Teritorial Craiova, prin referatul nr 182/D/III-13/2019 din 20.05.2021 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT Serviciul Teritorial Craiova. În baza art. 347 alin 3 rap. la art. 346 alin. 4 C.pr.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 136D/P/2011 din 23.12.2020 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT Serviciul Teritorial Craiova, astfel cum a fost completat prin referatul nr 182/D/III-13/2019 din 20.05.2021 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT Serviciul Teritorial Craiova, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Anghel Sandu, Anghel Fănica, Anghel Florin, Anghel Laurenţiu, Bocea Liliana Simona, Constantin (fostă Anghel) Izaura, Constantin Marius, Chitea Marian Dumitru, Curt Daniel, Dănişor George Sergiu, Hăloiu Alexandru, Ionescu Mirela, Istrate Florin, Manea George Cătălin, Radu Angelin, Radu Birea, Radu Gheorghe, Toader Nicolae, SC Top Cad Construct SRL Slatina. Cheltuielile judiciare, inclusiv cheltuielile cu onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu, rămân în sarcina statului. Definitivă.»

DIICOT Craiova reușește astfel să înscrie în acest meci care, așa cum spuneam, trenează de doi ani de zile urmare a faptului că dosarul a fost restituit de trei ori la procuror pentru remedierea mai multor neregularități în rechizitoriu, sesizate de inculpați.

În această cauză în care procurorii îl acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, Marian Chitea a fost reținut, în 2014 alături de Bercea Mondial, de soţia acestuia, Fănica, şi de administratorul unei firme aparţinând lui Chitea, George Sergiu Dănişor, din Craiova. Faptele pentru care inculpaţii sunt cercetaţi s-au petrecut în perioada 2007 – 2011, când Bercea Mondial se afla în libertate. La mijloc este vorba de afaceri imobiliare în care au fost folosite facturi fictive pentru supraevaluarea unor terenuri, dar şi afaceri ilegale cu autoturisme.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!