Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ANTICIPATELE LA OLT: SĂ FIE DA’… LA TERMEN(2024)!!

18. octombrie. 2021

Din Parlament şi până în stradă, “anticipatele” au ajuns astăzi sunt pe buzele tuturor. O soluţie aproape imposibilă, susţine președintele Iohannis, cea mai bună soluție azi susțin social democrații prin vocea liderului Marcel Ciolacu și deloc de ignorat pchiar și pentru libeali care până de currând le considerau subiect tabu. Public, anticipatele sunt prezentate ca fiind soluția pentru ieșirea din criza guvernamentală. Ceea ce se feresc cei mai mulți politicieni să recunoască, inclusiv cei ce public pozează în înfocați susținători(n.n. ai anticipatelor!), este faptul că în teritoriu o astfel de decizie ar provoca adevărate lupte.

Liste noi, dar oare aceiași oameni? La PNL, potrivit ultimelor informații, o eventuală listă de candidați la parlamentare ar urma să includă numele grele ale partidului: toți europarlamentarii, cei mai credibili primari și președinți de consilii județene. În acest context nu va fi foarte ușor pentru liberalii de la Olt- respectiv Voiculescu sau Știrbu. Aici, partea… plină a paharului ar fi numărul relativ redus de aspiranți la un mandat de parlamentar, iar tragedia ar fi la procente care azi sunt mult mai mici decât anul trecut în toamnă când PNL Olt, cu toate forțele și resursele aruncate în joc, a reușit să obțină doar două mandate- un senator și un deputat!

La PSD Olt însă, lucrurile sunt mult mai complicate. Patru mandate de deputat au țintit anul trecut iar când s-a tras linie au ieșit… cinci. Și doi senatori. Lista n-a fost deloc una ușoară. Iar greutatea nu au dat-o persoanele în cauză- să nu exagerăm totuși cu atâta valoare- ci poziția lor pe listă! Ordinea numerelor de pe tricou, care și în cazul anticipatelor va fi in nou o misiune grea. Cum spuneam, public, nu e deputat din cei cinci de ai care să recunoască faptuol că fug de anticipate ca dracu de tămâie. Off the record… e groasă rău! Pe de o parte e greu de crezut că ulciorul merge din nou la apă și la numărătoare finală vor mai ieși patru deputați(n.n. AUR, în jurul căruia s-a jucat și în toamna lui 2020 are azi un procent mult mai mare!!). Pe de altă parte, patru e mai mic decât cinci p0e armetică deci… unul din actualii va rămâne pe lângă listă. În cel mai fericit caz unu! În actuala conjunctură, pe surse- ale noastre!, pe calcule- ale lor, numărul celor ce ar putea să se bucure de un mandat… incomplet are mari șanse să crească. Dacă în ecuație apare un Emil Moț sau un Cătălin Rotea emoțiile cresc pentru actualii parlamentar. Și cresc serios pentru că… pe priorități e lesne de înțeles cine are întâietate, dacă această idee se va materializa în dorință din partea celor doi.

Așadar, anticipatele sunt azi de toți actorii politici doar vorbite. Dorite… piei Satană! Pe principiul să fie, da’ la termen, în 2024! De va fi să se ajungă toti la această soluție, una mai aproare de realitate decât a fost vreodată în ultimii ani cum chiar unul dintre parlamentarii de Olt spunea zilele acestea, se vor încinge puternic spiritele. Bebelușele… dans!

Print

One thought on “ANTICIPATELE LA OLT: SĂ FIE DA’… LA TERMEN(2024)!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!