Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PREFECTUL DE OLT… ”ÎNDREPTĂȚIT” LA APEL? PREFECTUL DE OLT- OBLIGAT LA ACȚIUNE!

13. octombrie. 2021

L-a cuprins îngrijorarea pe prefectul de Olt, Florin Homorean pentru că ”situația pandemică cu care se confruntă județul nostru a atins cote alarmante”. Și, pe cale de consecință, s-a simțit ”INDREPTĂȚIT” să lanseze un apel către populația județului. Cine l-a… ”îndreptățit”? Spune chiar domnia sa în mesajul postat bineînțeles pe rețeaua de socializare: ”cifrele statistice care situează Oltul într-un clasament nedorit”.

Teoretic, din calitatea-i de prefect care este, Florin Homorean ar fi trebuit să facă apel pentru #înțelegere, pentru #prevenire, pentru #siguranță constant de la începutul pandemiei sau cel puțin ori de câte ori Guvernu său, al cărui reprezentat direct este în teritoriu, a făcut-o! La fel și și pentru #vaccinare. Implicarea prefectului, fie că este de Olt sau din oricare alt județ, ar fi trebuit să depășească linia unui banal mesaj postat pe facebook și să se materializeze în acțiuni al căror rezultat să se oglindească în numărul persoanelor vaccinate. Practic, la fel cum de alfel se întâmplă acum, însă, din nefericire, cu efecte… ”alarmante”, cum însuși recunoaște.

Prefectul(n.n. prefecții)- nu o spunem noi, a zis-o chiar Florin Câțu, premierul în pixul căruia stă funcția lui Horean- au OBLIGAȚIA să vegheze la siguranța cetățenilor prin implicare atât în campania de vaccinare cât și în prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus. Așadar Forin Homorean nu trebuia să aștepte să se simtă… îndreptățit pentru a face ceea ce de fapt este obligat prin fișa postului.

« Dragi olteni, Situația pandemică cu care se confruntă județul nostru a atins cote alarmante. Cifrele statistice care situează Oltul într-un clasament nedorit mă îndreptățesc, în calitate de prefect al județului și șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să lansez către dumneavoastră un apel insistent!!»

Pe de altă parte, apelul îl putea face din calitatea de simplu cetățean și nu unul oarecare ci care a trecut, încă din primul val prin boală, nu avea nevoie de funcție. Ca prefect nu pe apel la… stare, e pe fapte! Care au lipit cu desăvârșire în tot acest timp și în ceea ce privește spitalele pe care acum le deplânge pentru că ”sunt în pragul colapsului”. Cu toată dragostea dar aici, nici măcar pe apel nu este ÎNDREPTĂȚIT prefectul de Olt să facă vreo referire. ”Apeul” nu ține loc nici de bani, nici de medicamente și cu atât mai puți de oxigen!!!

« Doamnelor și domnilor, Impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător:❗ incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare! ❗ 25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1000 de locuitori!❗ 10 localități au peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal! Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 299 de pacienți Covid cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care 5 persoane sunt intubate‼»

E drept, s-a tratat în spitalul din Slatina(n.n. prima etapă, următoarea la spital în București) a beneficiat la acel moment de tratamentul necesar dar, imediat după externare și până azi a ignorat cu desăvârșire toate nevoile pe care unitățile spitalicești din județ le-au strigat tare și apăsat. De reținut, soluțiile la lipsurile din spitale stăteau și stau în mâna Guvernului PNL al prefectului PNL!!! Așadar, ”doamnelor și domnilor” nu este ÎNDREPTĂȚIT domnul Hmorean să vină azi să defileze cu o așa mostră de demagogie ieftină într-un moment dramatic.

« Lansez, așadar, un apel pentru #înțelegere, pentru #prevenire, pentru #siguranță și pentru #vaccinare!»

Este BLIGAT să vină cu acele soluții! Cu siguranță tăcerea era de aur! În fața bolii ori ești precaut ori ești prost nu-i așa? Și atunci, pandemia nu se oprește cu apel(n.n.nici măcar la 112) ci cu măsuri, acțiuni concrete și implicare directă. Când ești prefect cu normă întreagă și n-ai rămas același de la început, doar de decor și pentru că nici un alt membru de partid nu îndeplinea condițiile(tehnice!!) necesare să fie numit în această funcție. Mare căciula în continuare!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!